Alexandru Rafila anunta la Timisoara un sezon gripal mai serios. Masurile impotriva COVID-19 in scoli neschimbate

TIMISOARA. Pentru prevenirea COVID-19 in scoli, va fi mentinut planul de pana acum in care conteaza nu numarul de infectari, ci capacitatea sistemului medical de a primi persoanele infectate, anunta ministrul Sanatatii, la Timisoara. Alexandru Rafila a precizat ca se asteapta ca anul acesta sa avem un sezon gripal ”mai serios”.

CITESTE SI: 32 de copii, intre cele aprope 160 de noi cazuri de infectare cu COVID, la Timisoara si in judet

La inceputul acestui an am elaborat un set de recomandari pe care le-am transmis Ministerului Educatiei, a fost distribuit Inspectoratelor Școlare, directorilor de unitati de invatamant. Sunt cateva lucruri simple pe care le avem cu totii la indemana. Aceste masuri sunt universale, previn si infectia cu coronavirus, previn si gripa pentru ca e posibil sa avem un sezon gripal mai serios in acest an, dupa o pauza de 2-3 ani si nu vom schimba in niciun fel abordarea care a reusit sa mentina scolile deschise”, a declarat Rafila, la Timisoara.

Ministrul Sanatatii a precizat ca in ciuda pandemiei, scolile nu au fost inchise in valurile 5 si 6.

Remarcati faptul ca in anul 2022, practic, in ciuda vremurilor pandemice valul 5 si 6, scolile nu au fost inchise pentru ca abordarea nu a fost legata de numarul de cazuri, ci de capacitatea sistemului medica de a primi persoane infectate. Am dezvoltat in paralel serviciile ambulatorii. Acum avem experienta, e bine sa continuam cu acest model de buna practica care si-a dovedit experienta, a tinut scolile deschise, economia deschisa si viata sociala deschisa”, a declarat Alexandru Rafila.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce masuri?poate recomandari.cine mai crede in manipularea voastra?