Noutati :

ALERTA MAXIMA! Pe 8 martie ramanem fara internet! VEZI cum scapi de DNSChanger!

29 februarie, 2012 - 09:53 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Virusul DNSChanger ne va lasat in data de 8 martie fara internet. Patru milioane de computere din intreaga lume s-ar putea sa ramana fara internet incepand cu data de 8 martie. DNSChanger este un virus care a infectat cateva milioane de computere in intreaga lume, care afecteaza calculatoarele inlocuind fisierele din DNS cu unele care nu mai permit actualizarea bazelor de date ale programelor anitvirus si care se folosesc de PC-urile sau MAC-urile infectate, pentru a produce bani prin promovarea unor produse, prin reclame ascunse sau alte modalitati frauduloase.

Pentru a nu risca sa fii printre cei care vor ramane fara internet, poti sa verifici daca ai calculatorul infectat si sa rezolvi problema. Una dintre metode este reinstalarea intregului sistem de operare.

Dar, mai inainte de toate…
Cum sa afli daca PC-ul sau MAC-ul tau are acest virus

Pentru a putea determina daca calculatorul a fost infectat cu o varianta de DNS Changer, un utilizator trebuie sa urmeze pasii de mai jos:

1. Identificarea setarilor DNS

WINDOWS

Deschideti meniul de start
Selectati Run
Tipariti: cmd.exe [si apasati ENTER]
in fereastra nou deschisa scrieti urmatoarea comanda: ipconfig /all [si apasati ENTER]
Cautati in informatiile furnizate liniile ce contin „DNS Servers”. De obicei acestea sunt 2 sau 3 adrese IP. Notati aceste adrese IP.

APPLE

Mergeti in System Preferences
Selectati Network
Selectati conexiunea folosita pentru acces la Internet (uzual AirPort sau Ethernet)
Selectati Advanced
Selectati tab-ul DNS
Notati adresele IP

ROUTER PROPRIU

Malware-ul DNSChanger este de asemenea capabil sa schimbe setarile DNS a anumitor routere de tip SOHO (Small Office Home Office) cum ar fi: Linksys, D-Link, Netgear si Cisco, daca numele de utilizator si parola sunt cele implicite. Pentru a depista daca setarile DNS ale routerului dvs au fost schimbate consultati manualul routerului, sectiunea „Servere DNS”. in cazul in care serverele DNS utilizate sunt in intervalul de adrese IP de mai jos, unul din calculatoarele conectate la routerul dvs este infectat cu DNSChanger.

2. Verificarea adreselor IP

Verificati daca adresele IP ale serverelor DNS pe care le-ati notat, sunt in intervalul de adrese IP de mai jos, comparand numerele de la stanga la dreapta. Daca adresele IP nu incep cu:

85.255.*.*
67.210.*.*
93.188.*.*
77.67.*.*
213.209.*.*
64.28.*.*

atunci calculatorul dvs nu a fost infectat de nici una din variantele malware-ului DNS ChangerInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...