Noutati :

Ai dureri de spate cronice? Iata cum le poti trata cel mai usor!

25 mai, 2013 - 07:59 PM
Autor: Anonim      
Categorie: IT
0

Potrivit autorilor unui studiu danezo-britanic, un germen ar cauza aproximativ 40% din totalul lombalgiilor cronice cu hernie de disc. Studiul arata ca aceste dureri ar putea fi tratate cu antibiotice.

Potrivit acestui studiu, peste o treime din totalul lombalgiilor cronice cu hernie de disc ar putea fi cauzate de un germen dificil de reperat care se ascunde la nivelul coloanei vertebrale, denumit Propionibacterium acnes (P. acnes), o bacterie des intalnita pe pielea umana, mai ales in cazul acneelor, informeaza lefigaro.fr.

Pentru a gasi P. acnes, trebuie sa ai mai intai un motiv bun sa o cauti. In studiul danez, realizat in colaborare cu Universitatea Birmingham din Marea Britanie, 61 de pacienti au operati de hernie de disc, o procedura care permite biopsia. Ei sufereau de dureri lombare de mai mult de sase luni, iar examenul RMN al coloanei lor vertebrale a aratat un aspect caracteristic pe care radiologii il denumesc „Modic 1”, dupa numele neuroradiologului de la Cleveland Clinic care a pus la punct aceasta clasificare (Modic 1, 2 sau 3) la sfarsitul anilor 1980.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor