Ai cont de Facebook sau de Twitter? De ce trebuie sa iti schimbi parola

Doua milioane de parole de Facebook, Twitter, email si alte servicii online, furate, au fost descoperite de cercetatorii in securitatea cibernetica. Colectia de parole furate a fost gasita de Trustwave, scrie International Business Times.

Cercetatorii au capatat acces la un server care controla un malware ce infecta calculatoarele utilizatorilor si apoi sustragea parolele si numele de utilizator. Aceste date sunt apoi folosite sau vandute altora.

Majoritatea detaliilor compromise apartin conturilor de Facebook, Google, Yahoo, Twitter si LinkedIn. Cele mai comune password-uri sunt si cele mai simplu de ghicit, arata cercetatorii – intrucat cea mai folosita din cele doua milioane furate este „123456”, urmata de „123456789” si de „1234”. Alte parole populare sunt „password”, „admin” si „1”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.