S-a scumpit gunoiul in Timisoara. Hotararea Consiliului Local

TIMISOARA. Platim mai mult pentru ridicarea gunoiului, la Timisoara. Totul dupa ce alesii locali si-au dat acordul pentru majorarea tarifelor.

CITESTE SI: Gratis si fara buletin. Ducem molozul, mobila veche sau resturile vegetale la cele 4 puncte de colectare RETIM din Timisoara. Decizia Consiliului Local 

Proiectul a fost adoptat, dupa ce a intrat a doua oara in plenul consiliului. Asta si pentru ca, daca tarifele nu ar fi fost crescute, Colterm, societate care gestioneaza statia de sortare a deseurilor, ar fi fost nevoita sa inchida portile.

„Fara aceste modificari se intra in mari dificultati si in relatia dintre Colterm si RETIM. Se cumuleaza lucrari facute si nefacturate si, evident, pe cale de consecinta, neincasate. Nu-i de joaca. Daca nu functioneaza statia de sortare, va fi un dezastru. Eu nu sunt de acord cu noul sistem, dar este dincolo de vointa noastra, si atunci trebuie sa il facem sa functioneze cat mai bine”, a spus primarul Nicolae Robu.

„Statia de sortare se inchide. Colterm n-a mai facturat catre RETIM servicii de 3 luni. Daca statia se inchide, gunoaiele raman in afara statiei de sortare”, a completat viceprimarul Dan Diaconu.

Noile tarife pe care timisorenii le vor plati pentru serviciul de colectare a deseurilor menajere este diferentiat. Cei din mediul urban vor plati 10.78 lei/persoana/luna (TVA inclus), cei de la sate vor avea de achitat 3.67 de lei/persoana/luna (TVA inclus), iar operatorii economici si institutiile publice vor avea de achitat 305,79 de lei /tona + TVA.

Decizia cresterii tarifelor pentru colectarea si transportul deseurilor in zona 1 a judetului Timis a fost luata la sfarsitul lunii iunie, de catre Consiliul Director al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara de Deseuri Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.