Competitie intre spitalele din Timis. Pot accesa fonduri pentru dotarea cu echipamente

TIMISOARA. Spitalele orasenesti din Timis pot concura pentru fonduri nerambursabile alocate de Consiliul Judetean Timis printr-o schema de minimis.

CITESTE SI: Tupeu de nedescris pentru un sofer din Timis. Surpriza politistilor la un control de rutina 

Institutia a realizat un ghid care prevede conditiile si criteriile de eligibilitate, precum si modelul de contract ce se va incheia cu beneficiarii schemei.

Schema de minimis are ca scop sustinerea si stimularea furnizarii de servicii medicale in concordanta cu nevoile reale ale comunitatii, prin finantarea de catre CJ Timis a achizitiei de echipamente medicale.

Vizate sunt unitatile sanitare din Sannicolau Mare, Faget, Jimbolia, Deta si Lugoj. Finantarea solicitata nu trebuie sa depaseasca 200.000 de euro, iar ghidul exclude posibilitatea alocarii fondurilor unei activitati a carei executare a fost deja inceputa sau finalizata la data incheierii contractului de finantare. Fondurile se acorda pe an bugetar.

CITESTE SI: Epidemie de gripa in Romania. Numai la Timisoara au murit deja 5 oameni 

Principiile care stau la baza acordarii de finantare sunt eficacitatea utilizarii fondurilor publice, prin folosirea sistemului concurential, cat si transparenta in modul de alocare a banilor, spune presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra: „Vorbim de o premiera, fiind pentru prima data in istoria Consiliului cand se lanseaza o schema de finantare a spitalelor. Am alocat o suma de trei milioane de lei pentru o perioada de trei ani. Practic, unitatile sanitare vor intra intr-o competitie transparenta pentru accesarea finantarii nerambursabile, ceea ce va conduce la selectarea proiectelor cu cel mai mare impact in comunitate. Ne dorim sa directionam banii, in cel mai transparent mod posibil, acolo unde e cea mai mare nevoie de ei.”

Nu este pentru prima data cand CJ Timis investeste in sanatate. Spitalului Judetean, cea mai mare unitate spitaliceasca din vestul tarii, i-au fost alocate in bugetul pe anul trecut aproape 5 milioane de euro. in plus, institutia a alocat 1,5 milioane euro pentru finalizarea Centrului de Mari Arsi de la Timisoara, fiind mari sanse ca acesta sa devina functional la sfarsitul lunii mai. De asemenea, cel mai recent proiect major lansat de institutie prevede constructia unei noi maternitati, investitie de 12 milioane de euro, finantare europeana.

Ghidul de accesare a fondurilor prin schema de minimis poate fi consultat AICI!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.