Pregatiri in plina iarna pentru cel mai colorat si parfumat festival de la Timisoara. Ce trebuie sa ajunga la Primarie pana in 31 ianuarie

TIMISOARA. Pregatirile pentru cel mai asteptat festival al primaverii la Timisoara, Timfloralis, au inceput deja, in ciuda peisajului hibernal si a gerului naprasnic.

CITESTE SI: Moment istoric. Unul dintre cele mai importante tezaure ale Europei, gasit intr-o vie, se ‘intoarce’ acasa, in Timis. Afla-i uimitoarea poveste! Foto

Reprezentantii Primariei vor ca in aprilie sa fie cea mai reusita editie de pana acum, asa ca totul trebuie gandit din vreme pentru evenimentul care va transforma centrul orasului intr-o gradina plina de parfum si culoare.

Perioada in care se va desfasura Festivalul Timfloralis, intre 19 si 21 aprilie, va fi sincronizata cu momentul in care lalelele din parcurile Timisoarei vor fi la varful lor de inflorire, pentru a completa in mod fericit peisajul.

Organizatorul festivalului, Casa de Cultura, anunta data limita pana la care designeri floristi interesati de participarea la Timfloralis trebuie sa trimita propunerile de proiecte. Astfel, pana la 31 ianuarie, acestia trebuie sa inainteze municipalitatii o scurta descriere, amplasamentul de care au nevoie, un buget necesar estimat si o reprezentare grafica la adresa [email protected], Biroul Organizare Evenimente.

Va reamintim, editia din acest an va fi diferita de celelalte si prin aceea ca pentru prima oara festivalul nu se va desfasura doar in Piata Victoriei si in Libertatii, ci va fi extins si in Piata Unirii, intrucat reprezentantii primariei mizeaza pe o participare numeroasa.

Timp de trei zile, organizatorii vor aduce impreuna designeri, arhitecti, peisagisti, floristi internationali, ecologisti, studenti, elevi, scoli, universitati, artisti, firme si comercianti care sa puna in valoare frumusetea naturii, respectiv a florilor in contextul urban cu tematica “Floral happiness”.

In afara de expozitiile florale si de aranjamente, workshop-uri atat pentru publicul larg, cat si pentru floristi profesionisti, o parada a modei cu accesorii florale, spectacole inedite de muzica si dans, evenimente cu si pentru copii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.