Premiera in Romania: „garsoniera“ cu trei camere. Vezi cum arata – VIDEO

Impact Developer & Contractor a lansat pe piata un prototip de locuinta multifunctionala care inglobeaza trei camere intr-una singura, pe o suprafata de 28 mp utili, cu ajutorul unui perete rotatitv. Pretul unei astfel de locuinte este de circa 40.000 de euro, fara mobilier.

Modelul este de inspiratie asiatica, unde cazul arhitectului chinez Gary Chang a devenit deja celebru. Acesta si-a transformat garsoniera sa din Hong Kong, in suprafata de 30 mp, intr-un spatiu multifunctional care imbina elementele a 24 de camere.

„E celebra garsoniera din Hong Kong cu 24 de functionalitati, dar necesita o organizare mai mare si e prea complicata. Noi am sesizat un interes pentru lucruri mai sofisticate si bineinteles, bugetul mai restrans. Aceast prototip mai necesita imbunatatiri, insa cererea va da sens proiectului nostru“, a declarat Dan Ioan Popp, presedintele companiei.

Locuinta este amplasata in complexul rezidential Greenfiled din zona Padurii Baneasa si face parte din conceptul denumit Kaleidoscop. Intreg sistemul se bazeaza pe un perete rotativ de 2,8 m X 2 m, gandit pentru a fi folosit in trei ipostaze: camera de zi – cu canapeua intoarsa spre fereastra -, dinning – cu mobilerul de bucatarie intors spre fereastra si „welcomme room” cu canapeaua intoarsa spre usa si bucataria in spate.

Impact tinteste cu acest produs tinerii intre 25 si 35 de ani, necasatoriti, care duc o viata activa.

Mobilier la cerere

Canapeaua poate fi extinsa, astfel ca livingul devine dormitor in timpul noptii. Mobilierul utilizat in utilarea apartamentului este si el multifunctional, spre exemplu un corp cu deschidere batanta care are dubla functie: in pozitie verticala este oglinda cu etajera, iar in pozitie orizontala devine birou. In cadrul mobilierului de bucatarie s-au folosit usi batante cu deschidere electronica, hota este retractabila, frigiderul este incorporat, iar chiuveta dispune de instalatii pivotante.

Mobiliarul nu este inclus in pretul de 40.000 de euro. Dan Ioan Popp spune ca acesta poate fi achizitionat si de clienti, insa nu este chiar la indemana, in sensul in care trebuie prins pe peretele rotativ. Compania ofera si mobilierul la cerere, insa in acest caz pretul poate creste cu circa 10.000 de euro.

„Noi am incercat sa o facem mai ieftina, dar nu am putut. Doar volumele mai mari pot scadea pretul, dar nici asa nu se fac reduceri mai mari de 10%“, a comentat omul de afaceri.

Peretele rotativ are un ax central, care incorporeaza utilitatile pentru bucatarie si care dispune de un rulment garantat la 250.000 de rotatii. Daca peretele este rotit de trei ori pe zi, intr-un an se realizeaza circa 1.000 de rotatii.

Planuri de dezvoltare

Impact are in plan dezvoltarea a cinci astfel de locuinte pana in luna septembrie a acestui an, insa nu va dezvolta mai mult de 20 de unitati daca nu exista cerere.

„20 e o cifra buna. Azi, dezvoltatorii cei mai priceputi vand 200 de apartamente intr-un an, deci daca iti aduce un aport de 10% e bine. Riscam, dar nu foarte mult. Nu o sa contruim 100 si sa stam cu ele“, a explicat Popp.

Potrivit acestuia, intr-un bloc cu doua scari ar putea intra in jur de 36 de locuinte Kaleidoscop, dar nu se vor dezvolta blocuri doar cu astfel de unitati.

In ansamblul Greenfield, cea mai ieftina garsoniera scoasa la vanzare are un pret de circa 56.0000 de euro, la o suprafata de 42 mp.

Impact a dezvoltat pana acum 600 de locuinte in Greenfild, din care mai au de vandut circa 130 de unitati. Investitia realizata in acest proiect, pana acum, se ridica la peste 60 milioane de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.