Ziua in care noul tramvai turcesc porneste oficial in cursele cu calatori pe linia 1, la Timisoara. A inceput procedura de receptie

TIMISOARA. Dupa mai bine de 6 luni de probe, teste si proceduri de omologare, noul tramvai fabricat de turcii de la Bozankaya pentru Timisoara va intra, in sfarsit, in circulatie.

CITESTE SI: Tramvaiul de record mondial, facut de Bozankaya pentru Timisoara, castigator al Premiilor pentru Inovatie. Are cea mai avansata tehnologie din lume

O spune viceprimarul Ruben Latcau, care a anuntat ca a inceput procedura de receptie a garniturii, dupa ce a trecut toate testele si a primit si avizul AFER.

Am inceput luni procedura de receptie pentru noul tramvai si se va finaliza saptamana aceasta. In 14 decembrie vom face inaugurarea, cel mai probabil, iar intre 15 si 20 decembrie vom avea primul tramvai pe traseu„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau.

Garnitura va circula pe linia 1, iar pentru acest traseu, reprezentantii primariei au lansat licitatia pentru documentatia ce vizeaza modernizarea statiilor de tramvai.

In toate cele 34 de statii se va modifica peronul, pentru a fi adaptat noilor garnituri, se vor monta automate de bilete, vor exista prize pentru incarcarea telefoanelor mobile, dar si conexiune la internet.

CITESTE SI: Peroane modificate, priza pentru telefoane si afisaj adaptat. Se modernizeaza statiile de tramvai de pe linia 1, pe care va circula tramvaiul Bozankaya. Deocamdata se face documentatia, iar garantia ceruta de Primaria Timisoara este de doar 2 ani

***
Va reamintim, acesta este primul dintr-o serie de 21 de tramvaie ce vor ajunge la Timisoara. Toate vor fi articulate, cu podea coborata, actionate prin invertoare si motoare asincrone de curent alternativ, alimentate de la reteaua de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice (baterie montata in tramvai), cu post de conducere la un singur capat si usi de acces pe partea dreapta fata de directia de mers.

Proiectul prin care s-a castigat finantarea europeana a fost impartit in 3 etape, fiecare dintre ele cuprinzand cate 7 garnituri. Astfel, odata cu semnarea ultimului contract, la Timisoara erau prevazute sa ajunga, in urmatorii ani, 21 de tramvaie noi, produse de turcii de la Bozankaya Otomotiv, cu posibilitatea extinerii pana la 40 de garnituri.

Valoarea totala a fiecarei garnituri se ridica la 9.736.875 lei, fara TVA, adica aproximativ 2,4 milioane de euro bucata, cu TVA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Ar fi intelept sa puna permanent un politist (local) in tramvai, sa previna huliganismele de dragul vizualizarilor pe tik-tok sau doar ca sa fie. Cel putin la inceput, pana se obisnuiesc tinerii cu tramvaiul.

  • O idee foarte buna. Sau huliganismele politice, provocate de cei care au comandat initial tramvaiele. Nimic nu conteaza cand e de sapat imaginea adversarilor.

 2. Hotii de buzunare au fost omologati pentru tramvaiele noi?

 3. Puteti implica Politia comunitara , oricum stau degeaba sau la panda pentru amenzi , acesti politsti trebuie sa se miste prin cartiere , pe mal , pe jos sa aibe activitate.

 4. La Oradea
  Au ajuns tramvaie romanesti si dupa o luna Partieeeeeeeeeeee
  La Timisoara oho dac merg la anul pe vremea asta ohooo ho ho
  E bine

 5. Caruta e omologata , apoi trebe carutasul, Calul si stapanul calului …
  Chis Culita stie ce tramvai o cerut
  Unul imposibil de omologat cu tot cu statii sau zona de garare si incarcare baterii
  A da unde il incarca pentru 100 m garduri

 6. Aveti grija cand asteptati tramvaiul. ca dupa sportivi picati ca mustele pe teren, au incept sa apara soferi care-si pierd cunostinta in timp ce conduc. Sunt mai multi decat apar la stiri. daca nu-s morti nu apar in ziar.
  unu o intrat in tramvai pe Rebreanu luni seara. doar o masina turtita. mergea paralel cu tramvaiu, 20kmph, si la un moment dat o lesinat si masina a luat-o in dreapta