Workshop online organizat de CCIA Timis. ‘Instrument de simulare multiplayer – Tranzitia justa si cai de transformare in regiunea Gorj ‘

TIMISOARA. Camera de Comerț și Industrie Gorj în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în data de 20 decembrie 2021, orele 12.00 – 15.00, un workshop în care vor fi abordate prioritățile și provocările zonei miniere Gorj în vederea tranziției de la actuala dependență economică ridicată de cărbune la opțiuni sustenabile.

În cadrul evenimentul se va folosi un instrument de simulare online, un joc multiplayer, în care participanții vor avea ocazia să dezvolte propriile viziuni despre un viitor cu emisii reduse de carbon într-o regiune fictivă asemănătoare regiunii Gorj, să testeze soluții și să își croiască calea către o tranziție justă. Pe parcursul simulării, participanții se angajează în negocieri cu mize mari, preluând rolurile actorilor cheie implicați în procesul de tranziție energetică din regiune (administrație locală, asociații profesionale, firme, sectorul energetic, ONG-uri etc.), vor explora posibilitățile economice ale regiunii și se vor reuni pentru a finanța proiecte menite să asigure o tranziție energetică și o abordare lină a problemelor presante ale regiunii.

Principalele obiective ale jocului sunt:

  • Înțelegeți potențialele provocări pentru tranziție energetică

  • Schimbarea gândirii pe termen scurt și a soluțiilor ad-hoc cu gândirea pe termen lung

  • Experimentați și înțelegeți complexitatea unei schimbări la nivel de sistem

  • Explorați strategiile de tranziție

  • Aflați cum să navigați prin provocările crizei climatice

  • Dezvoltarea abilităților pentru o comunicare și o colaborare eficiente

  • Aflați cum să încurajați și să integrați atât inovațiile tehnologice, cât și cele sociale

  • Dobândiți abilitățile necesare pentru a comunica eficient, a colabora și a căuta compromisuri în dialog între părțile cheie

Moderator: Cristina Bădulescu, coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIA Timiș

Moderator: Cristina Bădulescu, coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIA Timiș

Informații suplimentare:

Sabina Oana Vezure – reprezentant CCI Gorj, tel: 0766 812 120, email: [email protected]

Rafaela Colban – reprezentant CCIA Timiș, tel: 0729 435 228, email: [email protected]

Termen de înregistrare: 18 octombrie 2021

Pentru înregistrare vă rugăm să accesați link-ul:

https://zoom.us/meeting/register/tJUkcuqprz8uGN2ZRhbvCnVA_fo5C79Nm5SH

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...