Webinar ‘Dezvoltarea recenta a Economiei Circulare in Regiunea Balcanica’

TIMISOARA. CCIA Timis invita firmele la un nou webinar dedicat economiei circulare, ce va avea loc in data de 15 decembrie, cu incepere de la ora 11.00, cu tema: “Dezvoltarea recenta a Economiei Circulare in Regiunea Balcanica”.

Evenimentul este organizat in cadrul Proiectului “Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS”, finantat de EIT Climate-KIC si derulat de CCIA Timis in parteneriat cu Institutul pentru Clima, Mediu si Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comert si Industrie a Serbiei, Centrul de Cercetare si Inovare IC&T Atena si Cirekon Belgrad.

Scopul proiectului este construirea unui ecosistem pentru inovare in domeniul economiei circulare destinat atenuarii efectelor nocive ale schimbarilor climatice, care sa functioneze ca un catalizator in procesul de tranzitie al sistemelor. Un astfel de ecosistem transnational nu exista in prezent in Regiunea Balcanica, dar este solicitat de camere de comert, ministere si companii. Proiectul creeaza un spatiu (fizic), asa-numitul „Beacon”, care permite implementarea economiei circulare prin servicii integrate, furnizate in colaborare cu experti transnationali.

Participarea la eveniment este gratuita. Evenimentul se desfasoara in limba engleza.

Link de inregistrare si acces la agenda evenimentului:
WEBINAR, December15th – Recent Development Of The Circular Economy In The Region | Circular Economy Beacons (circular-beacons.net)

Economia circulara inseamna reducerea deseurilor si protejarea mediului, dar este, in acelasi timp, despre o transformare profunda a modului in care functioneaza intreaga noastra economie. Tranzitia catre economia circulara afecteaza diferite domenii de politica, de la mobilitate, agricultura, utilizarea terenurilor si gestionarea deseurilor, la dezvoltarea intreprinderilor si educatia consumatorilor,. Axata pe „inchiderea buclelor”, o economie circulara este o solutie practica pentru a trai in limitele noastre planetare si este, de asemenea, o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii economice, sociale si de mediu pe termen lung.

Informatii suplimentare la telefon 0372 185 285, e-mail: [email protected]
Persoana de contact: Cristina Badulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC RO/CCIAT

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.