Noutati :

Vreti sa contractati un credit pentru prima oara? Bancile vor sa va caute in baza de date a Politiei!

16 aprilie, 2011 - 09:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Pentru a se asigura ca datele din buletinul prezentat la ghiseu sunt reale, bancile vor sa caute in baze de date a Politiei! Institutiile statului se opun, insa, si spun ca o asftel de verificare ar reprezenta de fapt o violare a intimitatii potentialilor clienti.

Asociatia Romana a Bancilor a facut o solicitare catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, pentru a li se permite bancilor sa-si verifice noii clienti in baza de date a politiei. Exista insa un impediment. „Nu va functiona pentru ca nu avem autorizatia Autoritatii Nationale pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal.  Noi aveam intentia sa identificam acele persoane care folosesc carti de identitate false, se prezinta la banci si de multe ori reusesc sa insele vigilenta salariatilor”, a declara Radu Ghetea, presedintele ARB.

Asociatia Romana a Bancilor a mai solicitat acces la datele personale ale romanilor care detin un card activ, pentru a le trimite informatii prin posta, referitoare la posibilitatea de a-si plati taxele, impozitele sau facturile, cu respectivul card. si aceasta propunere s-a izbit de un refuz.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...