Vreti parcari in centrul Timisoarei? Primaria a mai inchis o strada si o transforma in sosea pietonala. FOTO!

TIMISOARA. Atentie, soferi! De cateva zile nu se mai poate intra deloc cu masina pe strada Dimitrie Cantemir, de langa CEC-ul mare, care va fi transformata in sosea pietonala. Aceasta fara ca autoritatile sa-i previna pe soferi.

Este una dintre cele 4 strazi din zona centrala care vor deveni pietonale, pe langa cele 10 ce sunt pavate in cadrul proiectului de reabilitare a zonei Cetate, desfasurat cu fonduri europene.

Pe langa strazile Janos Bolyai si Episcop Augustin Pacha, care au fost deja inchise circulatiei, si strazile Dimitrie Cantemir si Victor Vlad Delamarina vor fi transformate in sosele pietonale. Spunem sosele pietonale deoarece aceste artere nu vor fi pavate, ci vor fi asfaltate si inchise masinilor. Vom vedea si pe aceste 4 strazi putina piatra cubica, pe margine, pe langa cladirile istorice. Asta pana cand vor fi sparte din nou, pentru ca sunt incluse in proiectul Cetate 2, care presupune reabilitarea altor strazi din centrul istoric. Autoritatile locale vor sa obtina si pentru acest proiect fonduri europene.

strada dimitrie cantemir sparta (6)

E drept, vom avea in Timisoara noi strazi pietonale, care, conform spuselor intaiului gospodar al orasului, vor fi interzise biciclistilor, pentru ca „zona pietonala inseamna zona pentru pietoni. Nu inseamna zona pentru monociclete, pentru miniscutere, pentru triciclete si asa mai departe. Si, evident, nici pentru biciclete”, dezvaluia edilul.

Ne transformam asadar toti in pietoni in zona istorica a Timisoarei. Despre parcari noi nimic de zis inca! Reprezentantii Primariei Timisoara ridica din umeri. Se discuta de multi ani deja fie despre parcari subterane, fie despre parcari supraterane in centrul Timisoarei. Au fost chiar si incercari de a atrage investitori, insa nimeni n-a vrut sa le faca timisorenilor o parcare decenta. De aproape 4 ani, de cand a fost ales primar, Nicolae Robu le promite soferilor Smart Parking. S-a pierdut si aceasta parcare undeva pe drum. Problema este destul de grava, mai ales ca in campania electorala, Robu a promis cel putin 5 parcari mari in zona centrala. Si le-a promis pe timpul primului sau mandat, care se apropie de final…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. nu vrem parcari in centru ,pe o raza de cel putin 3 km.In centru nu se intra cu masina.

  2. singurul avantaj al acestor strazi pietonale este ca pe ele nu o sa mearga niciodata robu, primarul care se remarca ca merge peste tot cu masina, inclusiv de la primarie la rectoratul politehnicii, ce mai conteaza ca face cu 10 minute mai mult decit pe jos, prin piata victoriei…

    PS: parcarile de la finante, cjt si iprotim nici macar nu sint promovate cu semne de circulatie sau contor de locuri disponibile.

  3. Vom avea in Timisoara noi strazi pietonale! OK dar de multe ori ele sunt „transversale pe fluxul pietonal normal, si, ca urmare prea multi oietoni nu vor circula pe ele.
    In schimb – foarte pozitiv – in curand in zona se vor amenaja cele trei parcari supra/sub-terane(la Bega (?), pe bd. Bratianu si langa Hotel Timisoara (in total cca 1500 – 1800 locuri de parcare estimari))