Noutati :

Vrei sa verifici ce taxe si impozite ai de platit? Atentie, s-ar putea sa te trezesti cu o somatie de la Fisc!

13 ianuarie, 2015 - 05:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
3

Toate persoanele care incearca sa verifice on line ce taxe si impozite au de platit   risca sa se trezeasca cu o somatie de la Fisc. Asta deoarece o facilitate ce parea un instrument in ajutorul contribuabililor s-a transformat intr-o metoda de colectare a birurilor.

Orice accesare a aplicatiei “Spatiul Privat Virtual” pentru verificarea situatia taxelor si impozitelor poate aduce dupa sine o somatie de la Fisc. Motivul ar fi ca o simpla accesare echivaleaza cu o decizie de impunere, fara alta avertizare.

„Este evident ca autoritatile nu au urmarit numai oferirea unei facilitati contribuabililor prin platforma online, ci și o mai buna și mai rapida colectare a veniturilor la buget”, considera Izabela Stoicescu, Tax Senior Consultant, TZ&A.

In procedura de utilizare a Spatiului Privat Virtual, aprobata prin ordinul 1154/2014, la anexa 1 se arata ca prin acest serviciu sunt automat comunicate contribuabilului documentele emise de organul fiscal, respectiv deciziile de impunere anuala pentru veniturile realizate incepând cu 2013 si emise dupa 1 septembrie 2014. Spatiul Virtual Privat, inaugurat ca primul serviciu online creat in sprijinul persoanelor fizice, a inceput sa functioneze la jumatatea lunii septembrie a anului trecut, in București și Ilfov. Ulterior, a fost extins in alte judete.

“Vedem, in mod clar, eforturi depuse de autoritati in vederea imbunatatirii colectarii veniturilor la buget. Uneori, insa, aceste eforturi sunt catalogate prea agresive, atât de cei mai mici dintre contribuabili, cât și de contribuabilii gigant. Cu privire la comunicarea ANAF catre micro contribuabili, auzim deseori, in practica, „nici nu știam ca a fost emisa o decizie de impunere și m-am trezit cu somatie”, spune Izabela Stoicescu, Tax Senior Consultant, tuca, Zbârcea&Asociatii Consultanta Fiscala.

In referatul de aprobare a ordinului se arata ca, chiar și in cazul in care persoana renunta la utilizarea serviciului electronic, termenul pentru decizia de impunere curge in continuare. ”in cazul comunicarii prin Spatiul privat virtual a actelor administrative fiscale, actelor de executare si a altor acte emise de organul fiscal in executarea legii, precum si a documentelor sau actelor emise de organul fiscal la cererea persoanei fizice, acestea se considera comunicate in termen de 15 zile de la data punerii la dispozitia persoanei fizice a documentului in Spatiul privat virtual. De subliniat, ca in situatia in care persoana fizica renunta la Spatiul privat virtual documentele mai sus mentionate se considera, de asemenea, comunicate in termen de 15 zile, intrucât persoana fizica isi pastreaza dreptul de acces pentru o perioada de 15 zile de la renuntare”, se precizeaza in referat.

Citeste mai mult AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O porcarie grosiera. Cum este sa ti se puna poprire pe conturi pentru suma de 1,71 lei???? Se transmit somatii si Notificari in nestire, sa castige POSTA ROMANA, la ce mama dracului imi mai trimit Notificare se stingere a datoriilor daca acestea nu mai exista pentru ca s-au platit cu doua zile dupa termenul scadent ????

  2. Niste mafioti! toti politicienii au ca si singur scop sa fure cat mai mult de la fraieri.

    Ma distreaza unele oi care se plang ca „politicienii nu fac nimic pentru noi”. De parca ala a dat spaga sa ajunga sus ca sa faca ceva pentru tine.

    In momentul de fata, daca aduni taxele pe salariu, tva 24%, taxe pe benzina, tigari, impozite.. se ajunge la 80% din bani furati de politicieni

  3. Am taxe