Vrei sa te angajezi la institutiile europene? S-au reluat angajarile! Salariile pentru incepatori depasesc 2.500 de euro

Vesti bune pentru romanii care isi doresc sa se angajeze intr-o institutie europeana. Cei care vor sa lucreze in statistica, finante, resurse umane sau IT mai pot depune dosarele pe EPSO, site-ul oficial de recrutare al Uniunii Europene, pana pe 25 ianuarie.

Si desi etapele pe care candidatii trebuie sa le parcurga pentru a se angaja sunt dificile si dureaza chiar si pana la noua luni, efortul nu ramane nerasplatit: salariul de pronire pleaca de la peste 2.500 de euro si poate depasi, in timp, 17.000 de euro. La care se adauga si alte facilitati pentru familie si copii!

In prezent, European Personnel Selection Office (EPSO) deruleaza o competitie pentru asistenti de gradul 3, pentru care cei interesati mai pot depune dosarele pana pe 25 ianuarie, ora 12.00 (ora Bruxelles-ului).

Posturile disponibile se adreseaza celor care au o specializare in statistica (34 de posturi), finante/contabilitate (57 de posturi), resurse umane (36 de posturi) si tehnologia comunicatiilor si a informatiilor (67 posturi), iar salariile de incadrare pleaca de la 3.273 de euro pe luna.

Vezi AICI detalii despre inscriere!

Testele de preselectie se vor sustine in perioada 21 februarie – 16 martie 2011.

Cat poti sa castigi intr-o institutie europeana?

Desi angajarea intr-o institutie europeana presupune bani, timp si stres, eforturile sunt rasplatite din plin daca ajungi sa lucrezi in acest sistem.

Astfel, in functie de specializare, gradul de pregatire sau de tipul de contract (perioada determinata sau nedeterminata), salariile pentru incepatori pleaca de la 2.556 de euro si ajung la 4.190 de euro pe luna.

Maximul salarial care se poate obtine ca functionar public intr-o institutie europeana depaseste 17.000 de euro pe luna, dar acest venit se castiga dupa multi ani de vechime.

Pe langa acest salariu lunar, in calitate de functionar public European mai primesti si urmatorele alocatii:

– Alocatie pentru familie
– Alocatie pentru casa (2% din salariul de baza, plus 167 de euro)
– Alocatie pentru copil aflat in intretinere, in valoare de 365 de euro
– Alocatie pentru gradinita, de 89 de euro
– Alocatie de expatriere (16% din salariul de baza) sau alocatie de rezidenta in strainatate (4% din salariul de baza)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.