Noutati :

Vom avea un POLIGON urias pentru copii la Timisoara? Ce vor invata cei mai mici dintre timisoreni?

14 noiembrie, 2015 - 10:42 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Nu doar cei dornici sa-si ia carnetul de conducere trebuie sa stie regulile de circulatie, ci si cei mai mici dintre timisoreni, iar pentru ei va fi amenajat un poligon unde piticii vor putea invata, prin joaca, cum trebuie sa se comporte in trafic. Prichindeii vor putea testa biciclete ori masinute pe piste special amenajate, cu intersectii si semafoare.

Primaria Timisoara are in lucru documentatia pentru amenajarea unui centru administrativ in care sa se regaseasca spatii de intretinere si depozitare, precum si piste si un atelier pentru reparatii biciclete, in zona Garii de Nord, pe un terende 11.000 mp.

Potrivit municipalitatii, acest centru este necesar pentru gestionarea sistemului VELO TM, implementat in acest an care permite timisorenilor sa foloseasca gratuit bicicletele RATT din statiile amenajate in oras.

Centrul propus este o piesa de importanta in acest sistem, avand in vedere necesitatea obligatorie a service-ului pentru biciclete, depozitarea lor pe categorii de uzura si administrarea intregului sistem. Deoarece amplasamentul este generos si permite o desfasurare corespunzatoare, beneficiarul intentioneaza, de asemenea, demararea unei activitati cu caracter educativ, si anume crearea unui poligon pentru copii, in care acestia sa fie initiati, sub supraveghere competenta, asupra regulilor de circulatie„, se arata in documentatia intocmita de primarie.

Asadar, pe terenul de pe Strada Garii, la nr. 17, ar urma sa se faca mai multe amenajari. Se va construi o cladire administrativa cu dispecerat, vestiare, magazie si birouri, un atelier de reparatii, un depozit ce ar putea adaposti pana la 450 de biciclete, dar si mai multe locuri de parcare.

Apoi, pe aproape 5.000 mp se va construi poligonul copiilor cu alei carosabile, trotuare, piste de biciclete, piste de skateboard, zone verzi si locuri de joaca ce vor reda un fragment din sistemul de circulatie al orasului, insa in miniatura.
Toate acestea vor fi „destinate invatarii regulilor de circulatie si incercarii bicicletelor din dotare. Modul de alcatuire al poligonului intruneste o multitudine de configuratii din realitate: sens giratoriu, curbe, platforme de intalnire, portiuni drepte, treceri de pietoni, semafoare, semne de circulatie, etc.„, se mai arata in documentatie.

copii-pe-bicicleta

Zone verzi ar urma sa se amenajeze atat in vecinatatea parcarilor, cladirii administrative si depozitului de biciclete cat si in poligonul copiilor. Este vorba de gazon si vegetatie joasa, precum si aranjamente florale complexe.

Beneficiarul intregului complex va fi RATT, care are in administratie terenul inca din 1963.

Deocamdata, Primaria Timisoara a intocmit Planul Urbanistic de Detaliu pentru acea parcela, care este supus consultarii publice. Daca va primi aviz favorabil se va trece la urmatorul pas, emiterea unui certificat de urbanism si intocmirea unui studiu detaliat care va arata si la cat s-ar ridica investitia. Ultima etapa, si cea mai importanta, e legata de acoperirea financiara a proiectului. Asadar, ramane de vazut daca se vor gasi bani in buget pentru construirea acestui centru.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...