Vom avea 3 noi descarcari de pe Autostrada Vestului in Timis si Hunedoara. Anuntul CNAIR

TIMISOARA. Cu documentatiile gata, 3 noduri rutiere noi, in Timis si Hunedoara, vor intra in licitatie pentru amenajare. Anuntul a fost facut de catre Cristian Pistol, seful CNAIR, joi.

CITESTE SI: Se amana semnarea contractului cu constructorul pentru lucrarile ramase in aer pe a treia descarcare spre Timisoara de pe Autostrada Vestului la Sanandrei, de peste 50 de milioane de euro. A fost depusa contestatie

Acestea fac parte dintr-un set de 6 noduri rutiere pentru care studiile de fezabilitate si proiectele tehnice au fost angajate inca din 2021.

In Timis, vom avea doua noi descarcari de pe Autostrada Vestului, una la Recas si o alta la Bethausen, iar in Hunedoara la Santuhalm.

Am avizat astăzi în CTE – #CNAIR studiile de fezabilitate necesare construcției a trei noi noduri rutiere pe #A1 în județele #Timiș și #Hunedoara!
– Nodul rutier #Bethausen este amplasat la intersecția autostrăzii #A1 (km 450+210) cu drumul județean #DJ609, în județul Timiș.
– Nodul rutier #Recaș este amplasat la intersecția autostrăzii A1 (km 485+030) cu drumul județean #DJ609E, în județul Timiș.
– Nodul rutier #Sântuhalm este amplasat la intersecția autostrăzii A1 (km 362+813) cu drumul comunal #DC129, în județul Hunedoara.

Valoarea totală estimată a celor trei contracte este de 290,7 milioane lei (fără TVA) din fonduri europene nerambursabile„, a anuntat seful Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Cristian Pistol.

Asadar, este de asteptat ca in scurt timp sa fie lansate licitatiile pentru gasirea constructorilor pentru cele trei noduri rutiere.

Alte trei sunt prevazute la Cugir, la Curtici si Spinus, insa pentru acestea nu au fost inca date avizele pe documentatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Asa ! si ce daca?

    • tutu, stai jos, 4. Esti degeaba.

  2. El e din ciocarlatele din vale. pe acolo nu trece autostrada, asa ca pe el nu-l intereseaza…

  3. Nu cumva în loc de Curtici este Cruceni?
    Adica Cruceni lânga Sagu? Curtici e cam departe de autoruta.