Se amana semnarea contractului cu constructorul pentru lucrarile ramase in aer pe a treia descarcare spre Timisoara de pe Autostrada Vestului la Sanandrei, de peste 50 de milioane de euro. A fost depusa contestatie

TIMISOARA. O asociere de firme a fost desemnata drept castigator al licitatiei pentru contractul de peste 50 de milioane de euro pentru finalizarea lucrarilor la cea de-a treia descarcare de pe Autostrada Vestului spre Timisoara la Sanandrei, iar zilele acestea ar fi trebuit sa fie iscalite documentele pentru redeschiderea santierului.

CITESTE SI: Trage tare. Umbrarescu a crescut la 500 numarul muncitorilor pe Centura Sud Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Foto

Reprezentantii DRDP Timisoara au anuntat in 9 februarie ca a fost aleasa „Asocierea DRUMURI si PODURI BANAT S.R.L. & MAXAGRO CENTER SRL & OPR ASFALT S.R.L. & OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A., cu pretul de 221.457.969,30 lei, fara TVA”, adica putin peste 53 de milioane de euro cu TVA.

In termenul de 10 zile de dupa anunt, insa, a fost depusa o contestatie la CNSC de catre unul dintre competitori, respectiv de catre firma Strabag. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor ar putea da un verdict intr-o luna.

Astfel se amana semnarea contractului pentru demararea acestui proiect de infrastructura pe care Ministerul Transporturilor a reusit sa-l deblocheze.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 1 an pentru proiectare si executie. Noul antreprenor va face si expertizarea lucrarilor care au fost realizate de constructorul precedent.

La data rezilierii contractului anterior, in septembrie 2023, progresul fizic al lucrărilor era de aproximativ 25%.

***

Va reamintim, in septembrie 2023, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, rezilia contractul cu italienii de la Todini, dupa o serie de amenintari si pasuiri. Decizia a fost luata din cauza incapacitatii financiare de gestionare a contractului de catre antreprenorul Todini Costruzioni Generali S.p.A., lipsa utilajelor si dotarilor suficiente pentru asigurarea unui ritm de executie corespunzator, lipsa personalului cheie si a personalului muncitor.

Traseul drumului de legatura incepe cu 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de aproximativ 10 km.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.