Trage tare. Umbrarescu a crescut la 500 numarul muncitorilor pe Centura Sud Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Foto

TIMISOARA. Dupa ce zile in sir a lucrat cu 300 de muncitori pe santierul Centurii Sud Timisoara, acum omul de afaceri Dorinel Umbrarescu a crescut numarul lor la 500 pe intreg traseul. Vrea sa finalizeze Varianta de Ocolire pana in luna iulie.

CITESTE SI: Un an de zile constructorul a lucrat pe banii lui ca sa termine noile cladiri de la Spitalul Victor Babes Timisoara. Primaria ii ceruse sa opreasca santierul pentru ca nu mai avea cu ce sa plateasca facturile. Video 

Antreprenorul a profitat de vremea buna si a lucrat 24 de ore din 24 la partea de drum si cat a permis lumina naturala la structuri.

Saptamana precedenta, pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud, activitatile s-au derulat cu circa 500 de muncitori si un numar mediu zilnic de circa 100 de utilaje si echipamente de constructii.
👷🏼 Continua lucrarile de drum (umpluturi, santuri, podete, strat de forma, strat de fundatie) si la structuri – la cele 10 pasaje si la cele 2 poduri – de pe traseu. Pentru imbunatatirea comportarii terenului natural si a umpluturilor de pamant au fost mobilizate aproximativ 20 de utilaje specializate si de transport a liantilor hidraulici. S-a lucrat 24 de ore din 24 la partea de drum, iar la partea de structuri atata timp cat a permis lumina naturala„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Saptamana aceasta, muncitorii lui Umbrarescu intra intr-o scurta pauza, insa vor fi executate in continuare lucrari de catre subantreprenorii de specialitate. Este vorba despre operatiuni de relocare a retelei de apa si a retelei electrice.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Umbrarescu are la dispozitie 12 luni sa finalizeze Varianta de Ocolire Sud Timisoara, pana in iulie.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Intersectia Timisoara \Urseni cu centura sud,cum o sa se faca?

  • Nu e adevărat nu se vede nimic sunt departe de termeni

 2. Dreapta sau stanga pana la primul sens giratoriu…

  • Într-adevăr. Va fi indicator cu Obligatoriu la dreapta. Nasol.

 3. Nu uitați , cine trage tare la început mai târziu doarme. Așa că sa fim un pic reticenți. Am lucrat cu umbrarescu și lucrurile nu au mers atât de bine pe cât se putea.

  • Spre marele nostru noroc UMB este cel mai serios si capabil „drumar” din țară.
   Sa sperăm că vor lua și centura de vest.

  • Pe tine cred că te-au dat afara de puturos si filozof ce ești!

  • Sa inteleg ca era mai bine cu italieni care nu or terminat lucrarea, sau alte firme straine gen „Bechtel ” , te bucurai mai tare cu tepe straine ???. Acuma vreau sa o aud si pe aia ” la noi ii ……., ca in germania…….” .

   • Pretene nu termina la timp sunt mult în urma nu mai ne aburii că nu termina nu au cum
    Un termen optimist e 2025

 4. Pai nu erau 500 si pana acum?! Ati uitat (P) si la acest articol, apropo. 🙂

 5. Nu băi maimuță opărită, până acum era vorba despre 300 muncitori !!

  • Nu sunt niciodată 500 maxim 200 oricum au mare întîrziere.

 6. Saptamana si Umbrarescu. Baga omu’ asta la bani in OP cum nu s-a vazut. Fara (P), fara nimic. „Articol”.

 7. Jurnalist „impartial”! Cica „VREA”! Este OBLIGAT sa termine pana in iulie conform contract! Si Doamne Ajuta sa termine in timp si total! Ca deja se aud voci cum ca … Drumul Boilor … Primaria etc. Sunt convins autorul articolului va urmari subiectul perseverent sa vada daca peste 2-3 samptamani mai vrea sau nu mai vrea UMB sa termine pana in Iulie 2024!

  • Asta e centura care deja trebuia sa fie gata dar contractul s-a reziliat … deci despre ce vorbim…
   Aceeasi centura la care se vrea sens giratoriu la drumul boilor (un drum nou facut pentru cei din mosnita care aveau deja un drum) si lipsa la cel catre Urseni (un drum vechi care deserveste o localitate direct) !!