Noutati :

Vizita importanta la CCIA Timis. Ambasadorului Bosniei si Hertegovinei in Romania, discutii cu conducerea institutiei

29 noiembrie, 2019 - 07:52 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Conducerea CCIA Timis a primit vizita de lucru a E.S. Domnul Slaviša ĆERANIĆ, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Bosniei si Hertegovinei in Romania.

Scopul principal al vizitei a fost analizarea perspectivelor de dezvoltare a relatiilor economice dintre cele doua state si comunitati de afaceri.

Intalnirea a permis efectuarea unui schimb de opinii pe teme de interes precum identificarea de nise si sectoare complementare pentru cooperare la nivel regional cat si organizarea de activitati comune in vederea prezentarii oportunitatilor de afaceri si investitii pe care le ofera cele doua tari.

Inaltul diplomat a apreciat economia timiseana si a exprimat dorinta de a se stabili contacte de afaceri mai intense pe linia industriilor de varf – IT, automotive, energie, a agriculturii dar si a turismului.

Totodata, un alt punct de interes comun este colaborarea in proiecte europene, cu prioritate in Strategia UE pentru Regiunea Dunarii sau INTERREG.

Discutiile au vizat si venirea la Timisoara, in cursul anului viitor, a unei importante delegatii din BiH, formata din reprezentanti ai administratiei publice, mediului universitar si comunitatii de afaceri. in cadrul acesteia, CCIA Timis va prelua partea economica prin organizarea unui Forum de Afaceri, cu intalniri B2B pe domenii de interes si vizite la firme de succes din Judetul Timis.

In ceea ce priveste colaborarea in domeniul turismului, CCIAT a fost invitata impreuna cu tur operatori timiseni sa viziteze Statiunea de ski si Centrul Olimpic Jahorina in vederea promovarii acesteia in randul turistilor romani si, totodata, agentii de turism din BiH vor vizita sau participa ca expozanti la Targul de Turism organizat la CRAFT, in perioada 27 februarie -1 martie 2020.

Pentru a conferi un cadru institutional adecvat in organizarea de evenimente economice comune, CCIA Timis va reactiva Acordul de Colaborare cu Camera de Comert a Regiunii Banja Luka, semnat la Timisoara, in iulie 2008.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...