Noutati :

Vin vremuri grele pentru cei cu credite in franci. Euro a atins un nou minim istoric fata de moneda Elvetiei!

13 iunie, 2011 - 05:29 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Euro a atins, luni, cel mai redus nivel din istorie fata de francul elvetian si s-a depreciat fata de dolar, dupa ce investitorii ingrijorati de criza datoriilor din Grecia si-au redus expunerea pe moneda unica.

Volumul tranzactiilor este redus, din cauza ca multe piete financiare europene sunt inchise pentru sarbatoare.Euro a scazut cu 0,6%, la 1,2025 franci pe unitate, dupa un minim de 1,2 franci pe unitate in timpul sedintei.

In timpul tranzactiilor, euro a urcat la 1,4369 dolari pe unitate, dar ulterior a revenit in stagnare, la 1,4350 dolari pe unitate.

„Euro are nevoie de rezolvarea crizei din Grecia, iar politicientii si reprezentantii bancii centrale nu par sa se apropie de o solutie”, a declarat Kit Juckes, analist la Societe Generale. Incertitudinile apasa euro, care ar putea sa ramana in continuare in intervalul 1,4-1,47 dolari pe unitate, a spus Juckes.

Ce se intampla in Romania?

Romanii au foarte multe credite in franci elvetieni care au fost in voga la un moment dat, dar aprecierea francului este resimtita tot mai acut in ultima vreme. Valoarea creditelor acordate in franci elvetieni in Romania reprezinta peste 4% din totalul creditelor acordate de bancile locale, respectiv echivalentul a circa 2,5 miliarde de euro.

Intarzierile la plata creditelor in franci elvetieni s-au triplat in ultimul an, ajungand la echivalentul a aproximativ 200 de milioane de euro.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor