Noutati :

Vesti bune pentru medicii rezidenti: au venit banii de burse la Timisoara. Cat va primi fiecare rezident?

3 martie, 2014 - 01:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Medicii rezidenti din Timisoara vor primi banii de burse din partea Guvernului! Sumele au ajuns la managerii de spitale si vor fi distribuiti in scurt timp. Aceste burse rotunjesc veniturile rezidentilor care sunt mici in raport cu munca depusa in unitatile medicale.

Fiecare rezident va primi cate 670 de lei, bani care reprezinta o bursa din partea Guvernului avand in vedere ca lefurile lor sunt mici in comparatie cu munca depusa in spitale.

Acesti bani, desi au intarziat destul de mult, in sfarsit au sosit si in judetul Timis. Asadar, banii sunt pentru luna ianuarie si, in zilele urmatoare,  rezidentii ii vor incasa.

La Spitalul Judetean Timisoara, cel mai mare din vestul tarii, sunt 735 de rezidenti incadrati, dar o parte dintre acestia au contractul suspendat. Astfel, 578 de rezidenti vor incasa cei 670 de lei.

Banii sunt pentru luna ianuarie. Este o bursa initiata de fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru rezidenti, pentru a le creste veniturile. In zilele urmatoare vor fi impartiti tinerilor incadrati la noi”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, directorul Spitalului Judetean Timisoara, Iulius Juganaru.

Medicii rezidenti au salarii care pot ajunge pana la 1.400 de lei lunar, aceasta in conditiile in care mai fac si garzi sau ore suplimentare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor