Noutati :

Vesti bune pentru cei cu ipoteca pe apartament! Banca va fi obligata sa fie mult mai blanda cu clientii

21 octombrie, 2011 - 02:37 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Clientii bancilor, cei care si-au luat deja credite ipotecare, vor putea sta linistiti pentru ca banca nu le va mai aplica atat de usor penalizari si, mai mult, executarile silite nu se vor mai face atat de usor pana acum. Toate acestea, daca trece un proiect de lege la nivelul UE.

Printre noile masuri pe care le vor propune legiuitorii europeni atunci cand vine vorba de creditele ipotecare se numara protectia sporita a celor care nu isi vor mai plati ratele lunare , amanarea executarii silite si suspendarea penalitatilor. Toate acestea vor fi cuprinse intr-un proiect de lege european care ar putea fi aprobat in luna februarie a anului viitor in Comisia Europeana si Parlamentul European.

Potrivit proiectului, bancile vor fi obligate sa restructureze creditele clientilor care vor fi pusi in situatia de a nu-si mai plati ratele lunare, abia dupa o negociere, in loc sa execute silit ipoteca asa cum se intampla acum. Mai mult decat atat, daca un client a fost constiincios si si-a platit luna de luna ratele la banca, dar la un moment dat acesta ajunge in situatia de a nu le mai plati, atunci banca ar putea fi obligata sa modifice temporar contractul de credit.

Textul mai prevede si o evaluare corecta a imobilului in cazul in care acesta este luat de la proprietar si vandut de banca. Daca suma recuperata de banca din vanzarea locuintei este mai mica decat cea iprumutata, atunci debitorului nu i se pot lua bani din salariu peste limita de trai decent, potrivit aceluiasi proiect de lege.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...