Va fi cea mai mare si mai moderna din vestul tarii. Se deschide noua Unitate de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara

TIMISOARA. S-au finalizat lucrarile de extindere si modernizare a Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara. Aceasta a fost dotata cu cele mai performante echipamente in urma unei investitii a Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: Bani europeni pentru scoli. Doua licee din Timisoara vor fi anvelopate si vor avea panouri fotovoltaice, prin PNRR 

Evenimentul de deschidete va avea loc joi, 19 ianuarie, de la ora 10.00, in prezenta liderului CJ Timis Alin Nica si a lui Raed Arafat, seful DSU.

Planul de extindere a Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Timisoara, cu bani europeni, a fost lansat de CJT in 2020, cu o valoare de 8 milioane de lei cu TVA inclus. Din acesti bani, suma de 1 milion de lei a fost alocata pentru dotari.

Practic, a fost modernizat corpul existent al UPU si a fost extinsa actuala cladire cu 800 mp, avand subsol, parter si un etaj.

La parter este un spatiu pentru accesul ambulantelor si o noua sala de asteptare, iar la etaj este amenajata si o sala de curs. De asemenea, sunt realizate spatii de decontaminare, camere de receptie si triaj, dar si grupuri sanitare.

Odata cu incheierea acestei investii, mai multe spatii administrative ale Spitalului Judetean Timisoara vor fi transformate in cabinete de consultatii, de chirurgie si de ginecologie.

Proiectul de extindere al Unitatii de Primiri Urgente de la Judetean transforma aceasta sectie in cea mai moderna din vestul tarii.

Noua cladire UPU va fi cea mai mare sectie de urgenta din vestul tarii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Cand va fi?

 2. Sincer poate să extindă cât vor , că la cât de mârșave sunt unele asistente ce preiau oameni de mie scârbă, caz concret am mers acolo cu dureri în partea dreaptă la ora 00:21 și nici la ora 3 dimineața nu am fost preluată de nimeni deoarece a băgat oameni în fața mea + nici nu ma ascultat ma ejectat rapid. O altă asistentă tare drăguță îi spusese la doctorița de gardă că nu mă simt bine și a zis că nu o interesează să mai aștept dacă vreau ( o scârbă) 🤮Plătim sănatatea, las că o să îi facem pe privați cu sula mare că așa este in România ! 🙂

  • Aceeasi problema e si la Turcanu. Defapt peste tot in Romania, caracterele a 75% din personalul medical e 0. Am fost si in Italia mai apoi si va spun ca acolo e inversat procentajul, probabil ca peste tot in vest.

 3. Nu vreau să contrazic cele trăite, se poate ca uneori atitudinea personalului să lase de dorit, se poate să plătim prea mulți bani către sănătate si să nu beneficiem de nimic. Așa e cel mai bine, sa avem sănătate! Dar vreau să atrag atenția asupra gândului ” a băgat oameni în fața mea”: la urgențe nu e ca la magazin, nu îți vine rândul în funcție de cum ai ajuns la spital. Fiecare caz primește un punctaj si e preluat când are prioritate. Stiu ca e greu, eu prima data am ajuns la urgente cu copilul de 6 luni cu febra si ” turbam” cand alții ” erau băgați în față „, cum ar fi copii de 12 ani ce mergeau pe picioarele lor si vorbeau, si ii durerea un deget. Dar medicii sunt cei care stabilesc gravitatea cazului. Cu altă ocazie, când a fost o situație disperată, am fost trecută de la o analiză la alta, de la un doctor la altul, s-au mișcat extraordinar de repede si au fost foarte profesioniști.

 4. Cea mai mare prostie din vest!! În loc sa faci mai multe locuri/paturi, sa primești pacienți,sa angajezi mai mulți medici și personal tu faci sala de așteptare, birouri cu vedere ca no suntem mari sefi, și sala de conferințe pai la ce e mai mare?

  • Refacerea sectiei de urgente a Sp Jud Timisoara este o performanta! Felicitari! Trebuie inteles ca marimea unei sectii, respectiv sala de asteptare, cabinete pentru izolare, cabinete de specialitate, sali cu paturi, cabinete medici respecta niste norme privind organizarea conforme cu cerintele activitatii. Nu vorbesc de aparatele din dotare care deasemeni corespund unor norme valabile in toata lumea care are un sistem de sanatate performant. Fiecare spital, pe grade profesionale va trebui sa aiba sectii conforme si dotari deasemeni conforme normativelor din organizarea sanitara.

   • Bla bla bla….
    Da, trebuie modernizat ca doar nu o sa ramana la stadiul de ev mediu dar nu asta e marea problema a sistemului de sanatate ci oamenii care fac parte din el. Majoritatea, exceptiile sunt din pacate f putine.

 5. Degeaba va fi. Caracterele nu se schimba.
  Mizerabil, inuman, scarbos de-a dreptul caracterul multor cadre medicale din Tm, de la „mari „profesori facuti la apelul de seara la asistentele scolite chiar si pe la Moldova Noua.

 6. Articolul este scris pentru ai înfoia un pic aripile papagalului de țăran, știe el care e😁

 7. Cea mai mare realizare a domunului cu ciorapi colorati in mandatul sau care va fi si ultimul….

 8. opinia pnl, va creste la toti nasu cum i-au crescut la nimica urechile.

  contractul de extindere a fost semnat pe 7 octombrie 2019.
  cu alte cuvinte, dobra a initiat proiectul.
  alin nimica doar se lauda cu realizarile altuia, asa a invatat de la robete.