Bani europeni pentru scoli. Doua licee din Timisoara vor fi anvelopate si vor avea panouri fotovoltaice, prin PNRR

TIMISOARA. Opt corpuri de cladire, ce compun doua licee mari din Timisoara, vor fi complet reabilitate energetic si vor avea panouri solare.

Este vorba despre Colegiul Tehnic Henri Coanda si Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara, care vor fi complet eficientizate energetic cu fonduri din PNRR.

CITESTE SI: Nu ne mai facem bine. Noile tramvaie Bozankaya ajung in depou la Timisoara pline de gunoaie si mazgalite cu markerul. Foto

Odata cu aceste lucrari, se estimeaza o reducere a consumului de energie termica cu pana la 50% fara de cel de acum, transformand cele doua licee in campusuri scolare verzi.

In prezent, se lucreaza la elaborarea documentatiilor, iar termenul de realizare a investitiilor urmeaza sa fie stabilit dupa ce Consiliul Local va aproba indicatorii investitiilor.

La Liceul Alimentar urmeaza sa fie reabilitate imobilele in care se desfasoara orele, dar si cele care adapostesc internatul si cantina, cu 4 milioane de euro, iar la Colegiul Henri Coanda vor fi eficientizate energetic, de asemenea, mai multe corpuri de cladire: internatul, cantina si sala de sport.

Valoarea contractelor de finantare este 22.930.320,21 lei, cu TVA (4.658.078 euro) pentru Liceul de Industrie Alimentara si 19.727.641,40 lei, cu TVA (4.007.484 euro) pentru Colegiul Henri Coanda, banii europeni obtinuti prin PNRR.

Pe de alta parte, reprezentantii primariei spun ca vor sa reabiliteze si cladirea colegiului si laboratoarelor de la Henri Coanda din bugetul local, cu peste 12,5 milioane de lei, adica peste 2,5 milioane de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Apreciez foarte mult al administratia Fritz ca investeste in educatie, e foarte important pentru un elev sa aiba conditii, stiu foarte bine din liceu ce diferenta mare era intre cladirea renovata pe fonduri europene si cea care glumeam cu colegii ca e buncar post nuclear. Super!

  2. 9 milioane aici se lasa cu un parandarat mare ….bravo dane te-ai scos daca nu a mers ferma fotovoltaica asa vei scapa de panouri si etc

    • astia nu stiu nimic, 8,6 mil pentru 2 licee? eu zic sa mearga sa invete de la CJT
      astia renoveaza unul singur (Atanasiu) cu 6.4 mil.

  3. Frumos gard.