Ursi, cerbi sau rasi din Banat, in cea mai mare si mai frumoasa expozitie vanatoreasca la Timisoara! Aproape 500 de trofee valoroase isi asteapta vizitoatorii! FOTO!

TIMISOARA.  Trofee care ar face invidios orice vanator si povesti vanatoresti spuse cu har in mansarda Bastionului Therezia din Timisoara. Una dintre cele mai spectaculoase expozitii s-a deschis joi la Timisoara si isi asteapta vizitatorii.

Asociatia Vanatorilor din Judetul Timis a lansat cea de-a cincea editie a Expovenatoria in care vreme de o luna pot fi admirate peste 450 de trofee de vanatoare din Campia Banatului si din Dealurile de Vest, printre care cerbi lopatari, carpatini, tapi, capre negre, caprioare, porci mistreti sau rasi.

Pe langa aceste trofee, vizitatorii pot sa vada si animale impaiate sau piei de animale, dar si picturi in care este reprezentat fondul de vanatoare din Banat.

Arbitri internationali au evaluat exponatele care se vor regasi mai tarziu si intr-un catalog de specialitate.
Expovenatoria (37)

Aceste trofee vor fi expuse intr-un catalog cu pozele de rigoare. Astazi doar le vizionam. Expozitia este deschisa pana in 31 mai si, daca imi permiteti, vreau sa fac o invitatie la adresa tuturor copiilor si tinerilor care iubesc natura sa vina sa vada tot ce stim noi sa facem, si poate in viitor vor fi unii care sa devina membri ai Asociatiei… Mi se parte ca vanatoarea trebuie sa cuprinda tot. Pe langa faptul ca vanatorul intretine, selecteaza, hraneste vanatul, stie sa gateasca vanat si peste, in afara de faptul ca creste si dreseaza caini de vanatoare, se ocupa si de arta si vanatul e una dintre cele mai reprezentative„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Traian Oprea, presedintele Asociatiei Judetene a Vanatorilor Timis.

Pe langa trofee, sunt expuse si sigle vanatoresti, printre care si prima sigla a Asociatiei de Vanatoare, care a fost adoptata in 1921, la infiintarea acesteia de catre regele Carol I.

 

Trofeele de vanatoare nu reprezinta singura surpriza pregatita de organizatori. Gazdele de la Muzeul Banatului au venit si ele in sprijinul Expovenatoria, nu doar prin punerea la dispozitie a salii in care este organizata.

Suntem onorati pentru ca ne-au ales pe noi pentru aceasta expozitie, cea mai frumoasa de pana acum, din cate am inteles. Noi am participat cu arme albe din secolul al XVIII-lea si cu arme de foc din secolul al XIX-lea, din colectia Muzeului National al Banatului, arme de vanatoare. Este o expozitie deosebita si ii asteptam cu drag pe toti cei care doresc sa vada, chiar daca nu sunt vanatori. Si vor avea ocazia sa vada si expozitia din mansarda B1, care este legata de malul sarbesc al Dunarii, de turism„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Claudiu Ilas, managerul Muzeului National al Banatului.

Expovenatoria (12)

Deschiderea expozitiei a fost o adevarata chemare la vanatoare. Un grup de vanatori din Ungaria au suflat cu forta in corn anuntand momentul pornirii copoilor in cautarea vulpilor si a ursilor.

Timisorenii pot trece pragul expozitiei de trofee de la Bastionul Therezia pana in 31 mai.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa invitati copiii sa vada ce stiti dumneavoastra sa faceti ? Si ce anume stiti sa faceti ? Sa „selectati” vanatul ? Cate mii de euro costa sa „selectati ” un asemenea exemplar de cerb , de exemplu ??? Va jucati de-a Dumnezeu, cumva ? Natura se autoregleaza, fara sa fie nevoie de omul setos de sange care sa apese pe tragaci si sa ucida fara mila animalele nevinovate care ii ies in cale.
    Invatati copiii sa iubeasca natura si sa nu ucida animalele, atunci intr-adevar veti realiza ceva bun pentru omenire !