Noutati :

Unii dintre confrati nu vor‭ sa ‭auda ‭adevarul, fiind‭ ‬ prea‭ ‬insetati ‭de sange prin insasi natura lor. Reactia lui Nicolae Robu dupa trimiterea in judecata in dosarul caselor nationalizate vandute ilegal la Timisoara

9 octombrie, 2020 - 08:28 AM
Autor: Redactie      
Categorie: JUSTITIE
14

TIMISOARA. Primarul in functie Nicolae Robu, inculpat in dosarul caselor nationalizate vandute ilegal la Timisoara cercetat de DNA, a reactionat dupa decizia magistratilor de joi care au decis sa-l trimita in judecata alaturi de fostul primar Gheorghe Ciuhandu si alti fosti si actuali angajati ai Primariei Timisoara.

Nicolae Robu a postat un comunicat pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: Nicolae Robu, Gheorghe Ciuhandu si alti fosti si actuali angajati din primarie, trimisi in judecata in dosarul caselor nationalizate de la Timisoara

„In urma respingerii contestației la trimiterea mea în judecată în dosarul vânzării de locuințe pe Legea nr. 112 / 1995
Curtea de Apel Timișoara a respins contestația depusă de mine cu privire la trimiterea mea în judecată de ‭ ‬către ‭ ‬DNA în dosarul caselor ‭ ‬restituite, respectiv‭ ‬vândute‭ ‬pe‭ ‬Legea‭ ‬ ‭ ‬112‭ ‬din‭ ‬1995,‭ ‬alături‭ ‬de predecesorul meu în funcția de Primar al Timișoarei și de alte câteva persoane.
Prin urmare, ceea ce s-a tot spus pe toate canalele de comunicare, începând din 30.12.2019 și anume, că am fost trimis în judecată, acum chiar e valabil, abia acum!
Dar, haideți să vedem pentru ce sunt eu trimis în judecată, de‭ ‬fapt,‭ pentru‭ ‬că‭ mediatizarea‭ ‬acestui‭ ‬lucru‭ ‬s-a‭ ‬făcut permanent cu calomnierea grosolană a subsemnatului. Eu chiar ‭nu știu ‭ ‬ca cineva‭ ‬ din țara asta să fi fost mai calomniat decât mine în toți acești ani și mă întreb: pentru ce, oare? Cu ce și față de cine am greșit? Pentru că în afară de a munci cu fanatism pentru universitatea mea, cât am fost Prorector și Rector, apoi pentru orașul meu, ‭cât am fost‭ ‬Primar,‭ onorând‭ ‬aceste‭ ‬înalte‭ ‬funcții,‭ ‬prin‭ ‬munca enormă și prin ceea ce am lăsat în urmă ca rezultat al acestei munci, în afară de a face bine tuturor celor cărora a fost în puterile mele să fac -desigur: în limitele legii!-, eu altceva n-am făcut.
Desigur, se va spune: cu puține excepții, toți cei acuzați se declară nevinovați. Ei bine, deși știu deja că unii dintre confrați nu vor‭ să ‭audă ‭adevărul, fiind‭ ‬ prea‭ ‬însetați ‭de sânge prin însăși natura lor și încă cu predilecție de sânge nevinovat, eu mai încerc o dată clarificarea speței mele, disocierea mea de acuza grea de vânzare ilegală a sute de case din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse și de creare, în acest fel a unui prejudiciu de milioane și milioane de euro. N-AM NICIO LEGĂTURĂ CU ASTA, ‬o‭ ‬spun‭ ‬ ‭ ‬cât‭ ‬se‭ poate‭ ‬de‬ răspicat! Eu sunt prezent în cauză nu cu vânzarea de case bune din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse, ci cu vânzarea a două maghernițe dintr-un fund de curte, amenajate dintr-o ‭fostă‭ ‬ ‭‬magazie de ‭lemne‭ ‬și date‭ ‬de‭ ‬o comisie din care eu nici măcar nu am făcut parte unor amărâți,‭‭ ‬cazuri‭ ‬sociale‭ indubitabile,‭ ‬date‭ ‬cu‭ ‬semnătura mea, asta e adevărat, însă cu semnătura mea precedată de 4 semnături care îmi garantau legalitatea (în paranteză fie spus:‭ ‬avocații‭ ‬susțin,‭ ‬invocând‭ ‬inclusiv‭ ‬sentințe‭ ‬definitive‭ ‬în acest sens, că, de fapt, chiar nici n-a fost încălcată nicio lege, dar asta-i altă discuție!).
Ei, ca să vă conving că eu n-am nicio legătură cu vânzarea de case din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse, cum mi‭ ‬se pune în‭ ‬cârcă mediatic –numai mediatic!-, vă citez ce scrie DNA în actul prin care sunt trimis în judecată, în rechizitoriu, cu alte cuvinte:
“Faptele inculpatului Robu Nicolae sunt:
În datele de 11.01.2013 și respectiv 22.01.2014,în calitate de‭ ‬primar‭ ‬al‭ ‬ ‭ ‬municipiului‭ ‬Timișoara‭ ‬și‭ ‬reprezentant‭ ‬ ‭ ‬al Consiliului‭ ‬Local‭ ‬al‭ ‬Municipiului‭ ‬ ‭ ‬Timișoara, administratorul imobilelor proprietatea Statului Român ce au‭ ‬ ‭ ‬făcut‭ ‬obiectul‭ ‬Legii‭ ‬nr.‭ ‬112‭ ‬‬/‭ ‬1995,‭ ‬a‭ ‬încheiat‭ ‬2 contracte ‭de‭ ‬vânzare-cumpărare‭ ‬având ‭ca obiect‭ ‬fiecare câte un imobil (n.m.: câte o magherniță, prima de 25 mp, a doua de 50 mp), cauzând un prejudiciu statului român în cuantum de 60.562 euro (n.m.: oare chiar atât valorează două maghernițe, ar da cineva atât pe ele dacă ar fi scoase la licitație?!),‭ ‬corelativ‭ ‬obținerii‭ ‬unui‭ ‬folos‭ ‬necuvenit‭ ‬pentru persoanele respective.” (n.m.: a se remarca faptul că nici la nivel de acuză nu e vorba de folos necuvenit pentru mine sau vreun apropiat, de vreun interes al meu –deci de corupție!-, ci, de un pretins folos necuvenit pentru amărâții ‭de‭ ‬cumpărători,‭ cazuri‭ ‬sociale,‭ ‬care‭ ‬au‭‭ ‬preluat acele locuințe fără uși, fără geamuri, fără curent, fără apă, fără ‭ ‬baie –doar cu un grup sanitar comun la‭ ‬ 7 familii, conform declarațiilor unuia dintre ei-). Și vă prezint încă o dată și poza celor două locuințe din speță, să vedeți și dv. la ce nedreptate sunt supus eu!
Ei, atunci, întreb, drept este ca din 2017 –deci: de 3 ani!-, numele meu să apară de câteva ori pe an, întâmplător de‭ ‬fiecare‭ ‬dată‭ ‬în‭ ‬momente‭ ‬cheie,‭ ‬asociat‭ ‬cu‭ ‬vânzarea ilegală a sute de case din centrul orașului către clanuri și persoane‭ ‬suspuse‭ ‬și‭ ‬cu‭ ‬crearea,‭ ‬în‭ ‬ ‭ ‬acest‭ ‬fel,‭ ‬a‭ ‬unui prejudiciu de milioane și milioane de euro? E drept așa ceva, oare? E profund, profund nedrept! Eu am ieșit în stradă pentru o justiție independentă -și nu regret!-, dar independentă de influențe politice, economice și de orice alt fel, nicidecum independentă de dreptate!
Rău trebuie să fi deranjat eu pe cineva! Poate tocmai prin faptul că –lucru mai puțin știut!- EU AM FOST CEL CARE A CERUT să se cerceteze aceste‭ ‬vânzări‭ ‬și‭ ‬restituiri‭ ‬și,‭ ‬chiar‭ ‬mai‭ ‬larg,‭ ‬TOATE transferurile de proprietate din avuția publică în diverse avuții‭‭ ‬private,‭ TOATE!‭ ‬Asta‭ ‬nu‭ ‬prea‭ ‬s-a‭ ‬știut!‭ ‬Ei,‭ ‬la momentul potrivit, o să vă prezint documentul prin care am făcut-o!
Și… mergem înainte, ”mergem trainic, solemni ca în poeme”, vorba poetului!”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 14comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. pe cine ai deranjat? ai deranjat majoritatea locuitorilor orasului Timisoara. nu stim cum erai SMINTIT sau MISEL? acum trebuie sa dai socoteala pentru ca, taranoi fiind din nastere, ai transformat politehnica intr- o fabrica de diplome pt studenti analfabeti si pentru profesorii cu ambitii po litice. cand ti-ai dat seama de ce ai facut la politehnica te-ai ascuns repede in politica. aici incompetenta ta a condus la exasperarea locuitorilor care nu mai stiau cum sa scape de tine. ai angajat numai analfabeti,curve si interlopi,
  care la cel mai mic semn de slabiciune te-au parasit ca pe un caine vagabond. ai distrus parcuri ai creat un mediu ostil vietii prin zgomot, praf, gaze de esapament etc. acum s-a terminat . totii locuitorii orasului se bucura ca acest neica NIMENI s-a DUS ACOLO UNDE AI ESTE LOCUL LA LADA DE GUNOI A ORASULUI .

  • Liviule prin modul de exprimare „taranoi fiind din nastere”, dovedesti ca ai o cultura si un limbaj de mahala, jignind fara nici o baza un om de calitate., Poate a si gresit dar ce pregatire tehnica ai tu sa afirmi ca un nesimtit „ai transformat politehnica intr- o fabrica de diplome pt studenti analfabeti si pentru profesorii cu ambitii politice”. Politehnica este o scola academica cu un renume de 100 de ani care a pregatit mii de ingineri. Robu a terminat sectia de Calculatoare cu medie foarte mare si a ajuns profesori prin munca nu prin pile fiind intradevar copil inteligent de la tara foarte apreciat de studenti pe care i-a ajutat, nu „un analfabet functional ” ca si tine care stie numai sa injure. Faptul ca la Facultatea de Calculatoare si Automatica se da si acum admitere si se intra cu medii de peste 7 la un numar de peste 400 de studenti de studenti pe an, a adus in Timisoara zeci de firme in Tehnologia Informatiei care au angajat sute si chiar mii de ingineri, multi fiind directori in Europa si America. Ca rector Robu a modernizat toate laboratoarele Politehnicii prin reparatii capitale si dotari de exceptie. Cum iti permiti nemernicule sa faci tu asemenea aprecieri, care nu stiu daca ai facut vreo facultate. Am facut aceste aprecieri pentru oamenii de buna credinta pentru a combate impostura care nu este caracteristica intelectualilor si Banatenilor. Ce a facut Robu pentru Timisoara, cetatenii stiu si nu trebuie sa le spun eu, dar nu trebuie sa admitem ca niste panglicari ca Liviu si PSD sa denigreze institutiile publice,academice si industriale ale Timisorii.

   • Mai Râtane, Esti un pup-in-prohabist mincinos. Lae Măscarici nu a terminat calculatoarele, ci AUTOMATIZARILE și nu are doctorat in calculatoare, pencă l-a facut la Mecanica, cu profesorul Dodon, la TCM ! Fat-sa, calculatorista, si-a facut doctoratul tot la Mecanica, cu o profesoara plagiatoare, Dragulescu, din inginerie medicala ! La punctaj ISI pe lucrari stiintifice Robu ar trebui facut asistent. Iti mai spun ceva, ca absolvent, la AC master, anul asta incheiat, din doua cursuri nu a tinut nici unul, doar asistentul a facut laborator !

 2. Niște nemernici care au distrus un oraș întreg prin afacerile cu tot felul de criminali și clanuri prin care Timișoara a ajuns Țigănischoara unde fel și fel de subiecte sau strîns și prin primărie pe lîngă marele edil care însfîrșit este înlăturat!!!!

 3. Robica Inocentiu Intaiul e numele lui de botez!
  Cum indrazniti sa il suspectati de manevre pe acest suflet pur?!! :)))

 4. Sper ca nu uita DNA si de Horticultura de pe Cal.Urseni!!!

 5. Tot senil, tot senil…
  Ultracinstitule de cate ori ai ingnorat autoritatile competente si te-ai apucat de lucrari fara autorizatie dupa bunul plac, ca doar tu erai stapanul orsului. Hai nu mai latra si nu te ma da victima.
  A murit un om din cauza ta, alte explicatii sunt degeaba.
  Pentru ceva tot trbuie sa platesti.

 6. Domnu Robu, va credem de buna credinta si respectam lucrurile bune care intradevar le-ati facut dar problema e ca nu ati facut nimic impotriva mafiei din primarie. Deci problema nu e ca ati facut ceva ci ca nu ati facut nimic impotriva.

 7. Nesimțitule! Cum îți permiți să afirmi așa ceva? Nu este nici orașul și nici universitatea ta! Cât despre „nevinovăția” ta, asta o vor stabili instanțele.

 8. Ce ai facut nevinovatule ??

  Oare nu tu ai anulat contracte de finantare europeana sau cu Banca europeana de dezvoltare

  Nu tu ai dat oameni capabili din primarie afara

  Ai pus agronomi in functie la STPT ( Bitea agronom si cu Buboi cu 12 clase la 38 de ani )

  Ai dat oameni afara care ti-au facut proiectele sa mearga

  – La vapoare ai dat oameni afara

  – La Capitala Europeana ai dat oameni afara

  La Colterm ai dat oameni afara

  Nu ai facut nimic rau

  Asa te crede Dumnezeu si toti timisoreni

  Tu care ai pus papagali si mincinosi care au furat pentru tine

  Cum ai facut ca lucrari pe fonduri europene sa se termine pe buget local sau imprumuturi bancare

  AUDIT SE CERE — 60 MILIOANE EURO DATORIE ( doar Primaria Timisoara )

  asta fara COLTERM sau STPT

 9. @liviu, am citit de ori comentariul dvs, mi s-a parut ca l-am scris eu, ati pus degetul pe rana.
  @Robu. V-as crede, ca in fanatismul dvs chiar sunteti convins ca ati facut mult si doar bine, cand in realitate ati facut atat de mult rau. Stiti, nici Al Capone nu a fost inchis pentru ce a facut, l-au agatat pentru un rahat de evaziune fiscala. Cam asa stau lucrurile si cu dvs. Imi cer scuze fata de AlCapone ca l-am comparat cu dvs.

 10. Cu mici exceptii, cei care scriu aici sunt in general putori frustrate. Oamenii care nu au realizati in viata lor mai nimic, a caror singura avere este apartamentul comunist primit de la Ceausescu si eventual o masina din Germania ( condusa de o babuta). Ce nu va facut Robu? Sau ce trebuia sa va faca voua ? Orasul arata decent. Sunteti genul de oameni care stau in fata blocului si sparg seminte si isi fac filme. Voi nu aveti minte in cap cat are Robu in capul pieptului ( ca sa nu spun alt cap):)

  • bey slugoi stii ce? suge-i urgent si cu nadejde „capu” ala de care vb cand il lingi in cr pe robu. ighen?

 11. „Tradare, … dar sa stim si noi”
  „Regele a murit, traiasca regele”
  „Dupa razboi multi viteji s-arata”
  „Iubesc tradarea dar urasc pe tradatori”
  ….
  Si nu stiu cui ma adresez.