Unda verde pentru Studiul de Fezabilitate la soseaua de 1 km, cu regim de drum expres, care sa lege strada Garii si Pasajul Solventul de viitoarea Centura Vest. Primaria Timisoara a semnat contractul de aproape 180.000 de euro

TIMISOARA. In urma cu doua saptamani, Primaria Timisoara anunta firma care va intocmi documentatia pentru radiala de 1 km care sa lege strada Garii si Pasajul Solventul de viitoarea Centura Vest, iar zilele trecute a incheiat contractul.

CITESTE SI: Se infiinteaza parcari cu bariera, vom plati si noaptea in mai multe zone, iar zeci de strazi vor intra in sistemul de taxare Timpark, in toata Timisoara. Administratia Fritz pune din nou tunurile pe soferi

Studiile vor fi realizate de FIP Consulting, o companie abonata la contracte cu statul in toata tara.

Firma are la dispozitie 330 de zile sa realizeze documentatia si primeste de la Primaria Timisoara 730.000 lei (fara TVA), adica aproape 180.000 de euro, cu tot cu TVA, pentru Studiul de Fezabilitate.

Acest drum pentru care va intocmi SF-ul a fost prevazut inca din 2015 in Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru Polul de crestere Timisoara – proiectul C30.

Soseaua ar urma sa fie construita intre un sens giratoriu la Pasajul Solventul si o alta giratie ce va fi amenajata la intersectia cu strada Carpenului.

Potrivit autoritatilor, drumul va avea 2 benzi de 3,5 m pe sens si separator median, se vor proiecta retele de apa, canalizare pluviala si iluminat public, dar si un pasaj rutier suprateran peste calea ferata care sa includa si trafic pietonal si de biciclete.

Sunt prevazute si amenajarile de intersectii de tip giratie, una de raza larga sau in cruce la intalnirea cu inelul IV (intersectie intre pasajul Solventul si strada Garii, care e cuprinsa in celalalt proiect privind construirea pasajului), respectiv la intalnirea cu strada Carpenului, aceasta fiind de 2 benzi pe calea inelara.

Noua sosea e planuita cu functionalitate de drum expres, cu regim de viteza corespunzator. Insa se cere si studierea unei variante de infrastructura care sa cuprinda si piste de biciclete cu o latime de cel putin 1,5 m pe sens si trotuare de 2-3 m latime de-a lungul intregului drum.

Soseaua urmeaza sa fie a 8-a radiala, intrare in oras, a Timisoarei, pe langa Lugojului, Buziasului, Sagului, Ovidiu Balea, Torontalului, Aradului si Sever Bocu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Vrem cat mai multe studi de fezabilitate de la administratia usr. Suntem satuli de atea realizar !

 2. Centura nu avem , pasaj nu avem dar noi face studii pt drumuri de legatura…..bani aruncati .

  • Marele specialist marcel a decretat: nu e bine!

   Centura tine de prietenul ninica iar la pasaj se lucreaza. e normal sa faci planuri sa legi aceste investitii. preferi sa astepti sa fie gata si apoi sa plangi ca nu sunt utilizabile in mod eficient? sa asteptam alti 3-4 ani pana se fac planurile si executia?

   • Cat primesti la postare ????

   • Prostule. Sa faca studiu pentru ce? Oricum SF-ul expira inainte sa fie pus in piractica

    • Nu știu care este prostul, dar e sigur că mai trebuie să studiezi scrisul.

     • @cetatean: Tipic usristi/neomarxisti/securisti. Cand ramn fara argumente incep cu jignirile (prima parte a frazei tale) apoi distrag atentia de la subiectul (a 2 a parte a frazei tale)

 3. da, mai vrem unul si pentru metrou si pentru anticonceptionale la ciori