Se infiinteaza parcari cu bariera, vom plati si noaptea in mai multe zone, iar zeci de strazi vor intra in sistemul de taxare Timpark, in toata Timisoara. Administratia Fritz pune din nou tunurile pe soferi

TIMISOARA. Dupa ce au introdus aproape toate locurile de parcare din zona centrala a Timisoarei in sistemul de plata progresiv, ceea ce inseamna ca ajungem sa platim pana la 7 lei pe ora, intre orele 8.00 si 20.00, acum reprezentantii Primariei Timisoara, prin serviciul Timpark, vor si mai mult. Aceasta chiar daca nu s-a ridicat nicio parcare publica de mari dimensiuni in centrul orasului de catre administratie in ultimii 30 de ani.

CITESTE SI: Menestreli doar cu concurs, pe strazile din Timisoara. Nu mai canta si danseaza decat daca iau examenul, cu cel putin nota 7 in cartiere si 8 in centru. Sunt obligati si sa se mute din ora in ora. Regulament nou pentru artistii stradali facut de primarie

Prezentate ca pe niste adevarate favoruri facute soferilor din Timisoara, realizate oricum „la cererea locuitorilor orasului„, practic, noile modificari ce urmeaza a fi aduse Regulamentului Timpark nu sunt altceva decat o noua metoda de a mai strange bani la buget.

Parcare cu plata, dupa bariera, si noaptea. Non-stop

Toate parcarile in care este posibil, din punct de vedere tehnic, vor fi inchise cu bariera, iar pentru a lasa masina acolo, vom plati o suma fixa de 5 lei pe ora. Aparent, pretul este mai mic decat cel platit in Zona Verde, unde acesta creste de la ora la ora. Insa, daca in toate parcarile publice plata se face doar intre orele 8.00 – 20.00, in cele cu bariera se va plati si noaptea.

Si daca, in trecut, reprezentantii primariei macar incercau sa gaseasca o justificare plauzibila pentru orice schimbare de tarif sau introducere de noi strazi in sistemul de parcare, de data aceasta recunosc pe fata ca scopul noilor reglementari este acela de a incasa mai multi bani, pentru ca fac… o ‘favoare’ soferilor care isi lasa masinile in parcari.

Aceste sisteme de control al accesului prin bariere, duc la eficientizarea folosirii locurilor de parcare, avand in vedere ca, in fapt parcarea presupune de facto inchirierea, de catre posesorul (sau utilizatorul) unui autoturism, a unui spatiu urban care este blocat pe perioada limitata de catre autoturismul respectiv. Ori, prin introducerea acestui sistem se ajunge la taxarea efectiva a intregului timp în care locurile de parcare sunt ocupate, fata de parcarile publice deschise, in cadrul carora o taxare integrala a timpului de parcare este practic imposibil de atins, indiferent de mijloacele de control utilizate.

Totodata, prin implementarea acestui regim de utilizare a anumitor parcari, s-ar ajunge la atingerea dezideratului conform caruia costul parcarii va reflecta utilitatea relativa a spatiului respectiv de parcare, fiind vorba de locuri de parcare din zona centrala si de interes major a municipiului Timisoara, astfel ca se impune ca in aceste parcari sa fie eficientizat la maximum folosirea locurilor de parcare, iar activitatile aferente colectarii taxei de parcare ar fi mult imbunatatite.

In acest sens, veniturile din exploatarea acestor parcari ar creste considerabil, ceea ce ar permite adminsitratiei locale reinvestirea acestor sume suplimentare. Pentru aceste tipuri de parcari, prin raportare la tarifele aprobate pentru zona verde si zona verde cu tarif progresiv, propunem aprobarea unui tarif unitar de 5 lei/ora de parcare, inclusiv TVA„, se arata in raportul de specialitate care insoteste proiectul de hotarare de consiliu local ce va fi supus aprobarii CLT pentru ca regulamentul schimbat sa fie schimbat.

Desi inca nu s-a dezvaluit care vor fi parcarile in care se vor monta bariere, locurile vizate sunt cele de la Modex, din spatele magazinului Bega si de la Hotel Central.

Noi strazi pe care vom plati parcare

Daca in cazul celor cu bariera, autoritatile recunosc ca vor mai multi bani, in privinta extinderii Timpark pe alte zeci de strazi, acestea sustin ca pun taxa de parcare pentru ca… le cer soferii.

In aceiasi ordine de idei, includerea anumitor locatii sub incidenta Regulamentului TimPark, are la baza si sesizari venite din partea cetatenilor care domiciliaza in zone adiacente perimetrului actual in care se aplica acest Regulament, motivat de faptul ca in locurile de stationare de pe aceste strazi se refugiaza si stationeaza foarte multe vehicule din considerentul ca acele zone nu sunt supuse taxarii, si drept consecinta locatarii din zona nu mai au unde parca”, scrie negru pe alb in acelasi document.

‘Taxa de print’ pentru abonamentele online

Disperarea administratiei pentru a mai strange ceva banuti la buget a ajuns intr-atat de departe incat implementeaza ‘taxa de print’ si pentru abonamentele online.

Practic, pana acum, cei care mergeau sa isi cumpere un abonament in format fizic, de la sediul Timpark, trebuiau sa plateasca o taxa de 6 lei pentru cartolina pe care apoi si-o lipesc in parbriz. Si, ca nu cumva sa ii neindreptateasca pe acestia, reprezentantii Administratiei Fritz au decis sa impuna o taxa similara, denumita ‘de procesare’, si celor care isi cumpara abonamentele online.

Totodata se impune aplicarea aceluiasi principiu si pentru abonamentele eliberate online ca si cel aplicabil abonamentelor din categoria abonamentelor exceptate de la plata taxei de parcare eliberate la casierie, in cazul acestora din urma percepandu-se un tarif/imprimat de 6 lei/abonament, situatia in care propunem ca si pentru cele eliberate online sa se perceapa aceeasi taxa de procesare de 6 lei/abonament„, scrie in raportul de specialitate.

‘Bine ati venit la Timisoara!’ Taxe si pentru turisti

In anul Capitalei Culturale, primaria nu uita sa-i puna la plata nici pe turistii care ajung la Timisoara. Soferii autocarelor turistice au voie sa stationeze in locurile special amenajate din zona centrala doar pentru imbarcarea/debarcarea pasagerilor. Pentru a parca, trebuie sa meaga in zona Lugojului, pe strada Strandului, unde au fost marcate cateva locuri cu vopsea destinate autocarelor. Tariful pentru parcarea la marginea orasului este de 15 lei/12 ore.

Completarile propuse a fi aduse la acest Regulament, vizeaza si sustinerea activitatilor municipalitatii de promovare a turismului in oras, sens in care s-a amenajat o parcare special destinata stationarii autocarelor intr-o zona mai putin aglomerata a orasului, pentru ca astfel autocarele turistice sa nu mai ocupe locuri de parcare din zona centrala – foarte aglomerata. Se tinde si spre reglementarea acestui aspect, pentru ca astfel locurile din zona centrala sa fie destinate doar pentru stationari limitate ca timp ale autocarelor turistice, respectiv doar pentru perioada necesara debarcarii/imbarcarii turistilor„, scrie in document.

Toate aceste modificari urmeaza sa fie votate in Consiliul Local Timisoara. Proiectul integral poate fi consultat AICI.

Lista noilor strazi care vor fi cuprinse in planul de tarifare Timpark:

– Bulevardul str. 1 Decembrie 1918, încadrată în subzona G8 (90 de locuri de parcare);
– str. Mareșal Alexandru Averescu, încadrată în subzona A10 (96 de locuri de parcare);
– str. Azuga, încadrată în subzona A10 (59 de locuri de parcare);
– Aleea Nicolae Boboc, încadrată în subzona A2 (18 locuri de parcare);
– Aleea Tiberiu Brediceanu, încadrată în subzona A2 (20 de locuri de parcare);
– str. Arhitect Duiliu Marcu, încadrată în subzona A2 (115 locuri de parcare);
– str. Dunărea, încadrată în subzona A1 (107 locuri de parcare);
– str. Eneas, încadrată în subzona A2 (53 de locuri de parcare);
– str. Martir Alexandru Ferkel-Suteu, încadrată în subzona A10 (82 de locuri de parcare);
– str. Mareșal Foch Ferdinand – încadrată în subzona V2 – tarifare progresivă (96 de locuri de parcare);
– str. Traian Grozăvesu, încadrată în subzona R4 (17 locuri de parcare);
– str. Martir Herman Sporer, încadrată în subzona A2 (28 de locuri de parcare);
– str. Nicolae Ilieșu, încadrată în subzona A10 (150 de locuri de parcare);
– str. Independenței, încadrată în subzona G8 (40 de locuri de parcare);
– str. Intrarea Iorgovanului, încadrată în subzona A2 (43 de locuri de parcare);
– str. Dumitru Kiriac, încadrată în subzona A2 (56 de locuri de parcare);
– str. Intrarea Zoltan Kodaly, încadrată în subzona A3 (88 de locuri de parcare);
– str. Lacului, încadrată în subzona A2 (108 locuri de parcare);
– str. Lalelelor, încadrată în subzona A3 (80 de locuri de parcare);
– str. Dr. Mitropolit Lăzărescu Vasile, încadrată în subzona G2 (32 de locuri de parcare);
– str. Măcin, încadrată în subzona A3 (219 locuri de parcare);
– str. Meziad, încadrată în subzona A10 (80 de locuri de parcare)
– str. Miletici Alexandru, încadrată în subzona A3 (66 de locuri de parcare);
– str. Ioachim Miloia, încadrată în subzona A10 (93 de locuri de parcare);
– str. Salcâmilor, încadrată în subzona A10 (45 de locuri de parcare);
– str. Ioan Rusu Șirianu, încadrată în subzona A2 (57 de locuri de parcare);
– str. Ștrandului, încadrată în subzona A3 (159 de locuri de parcare);
– str. Transilvania, încadrată în subzona A2 (87 de locuri de parcare);
– Calea Stan Vidrighin, încadrată în subzona A4 (50 de locuri de parcare).

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Alpha spune:

  Mai suportati conducerea orasului, sau tot in pozitia ghiocel?
  Frumos era orasul asta candva…

  • afara cu OLTENII spune:

   sa plece acasa verisori si se vor elibera multe locuri …si de sefi .

  • Cosmin spune:

   Hai jet. Soferii prea isi fac de capul lor in orasul asta. E momentul sa isi asume si putina responsabilitate. Executa-i Fritz, nu ierta nici unul.

   • uie_fritz spune:

    tu inca mergi cu autobuzul la 40 de ani?

    • marius spune:

     Nu cred. Poate fara bilet. Asta o rupe pe jos, ca e mai „eftin”. Dilema lui e ca pana strange bani de bicicleta imbatraneste si nu mai poate pedala. 😂😂😂

    • iooon spune:

     sa inteleg ca pentru tine, marea realizare in viata e sa ai masina personala la 40 ani? :)))
     te-ai ajuns intradevar :)))
     ma-ta sigur e mandra de tine ca ti-ai luat un logan cu care sa stai in trafic

 2. Pavel Chinezu spune:

  Usur cu pasi mici spre dezideratul emis de Klaus Schwabb: pana in 2030 nu veti mai detine nimic si veti fi fericiti! Acum cresc parcarile,apoi impozitele,apoi utilitatile si uite asa nu veti mai putea face fata poverii taxelor si o sa renuntati la tot.

  • Marian spune:

   Iohannis si Grindeanu ne ingradesc dreptul la a detine masina personala. Ce urmeaza? Bicileta? nici in scaun cu rotile nu mai avem dreptul sa ne deplasam ca ne pun bariera? cat mai rezistam pana nu iesim cu totii in strada, nu stiu

  • Doina Lupșe " asaè spune:

   Singur”Paul chinezu”are dreptate,în tot ce scrie

 3. RATM spune:

  Cat timp stati si va plangeti pe net nu rezolvati nimic… se pisa klaus pe noi toti. bravo natiune

 4. Laurentiu spune:

  Faceti o analiza a locurilor de parcare – actualmente fara taxa – ocupate de masini inmatriculate in alte judete.

  Cate locuri de parcare sunt ocupate, fara sa contribuie in acest sens la bugetul local?

  • hai pa spune:

   pe cine si cu ce ar ajuta analiza aia, in afara de vreo firma de consultanta userista? nu mai debita prostii. mai lasa hate-ul. ce vrei sa faca cu masinile? sa le duca in casa?

   • Riker spune:

    Nu analiza conteaza ci faptul ca cei care lucreaza de ani de zile in TM si sunt din judete vecine sau indepartate nu-si schimba numarul de inmatriculare pe TM.Il lasa tot pe cel de GJ,CS,DJ,MH…prin urmare…folosesc drumurile TM dar platesc impozit orasului lor de provenienta.Adica baga bani tot in contul primariilor lor ca sa le intretina drumurile pe care ei de fapt nu le mai folosesc de ani de zile.Ti se pare corect?Si la mine in bloc am o familie din HD care de ani de zile locuiesc ca proprietari in TM dar nu-si inmatriculeaza masina pe TM pentru ca nu le convine ca impozitul e mai mare aici fata de HD.Dar acum,platesc abonamentul de telpark recent instituit pe strada noastra.Noi in schimb platim si abonament si impozit pe masina ca doar locuim aici.
    Ce nu inteleg insa e cum vor pune bariere la parcari care deja sunt incluse in timpark(exemplu: parcarea de langa Casa Tineretului care poate fi inchisa cu bariere) dar locuitorii din zona au abo de tip rezident?Ca daca instituie taxa si ziua…atunci la ce mai e bun abonamentul de rezident deja platit care le permite posesorior sa-si lase masina acolo?ne taxeaza de doua ori?fritzache iar gandeste cu posteriorul ca de obicei.

 5. Mioriticus spune:

  Restul străzilor unde parcarea este liberă se îneacă de mașini zilnic te chinui să ieși din propria curte și poliția zice totul în ordine vizibil zilnic pe strada Oedip unde cei de la blocuri str Mureș blochează toată strada.

 6. Wanda89 spune:

  Mașinile personale îneacă tot mai mult orașul și bulversează orice planificare a unui transport în comun decent. Mașina personală, aia care ocupă 2 pe 3 metri din spațiul public, proiectată pentru 5-7-9 locuri, dar cu un singur călător în ea, șoferul, nu e o necesitate, e un moft. Mofturile trebuie taxate din greu. Mie îmi întârzie tramvaiul și autobuzul din aceste cauze.

  • @ Wanda 89 spune:

   Mai putin si o luați toti pe la guriță!!

   • marius spune:

    Esti un/o prapadita ce nu intelege nimic. Faptul ca lumea evolueaza pentru tine e de neinteles. Ca oamenii vor sa progreseze social intelectual, economic, etc pentru tine e ciudat, nu? Problema e ca autoritatile (actuale si foste, la gramada) nu au facut nimic pentru a rezolava cat de cat lipsa acuta de locuri de parcare. Nici daca iti dai foc cu tot cu primar si toti acolitii lui nu renunta cineva la masina. Cati ani au trecut de la revolutie si cate parcari (adevarate, cu etaj si de mari dimensiuni) au fost construite? 34 de ani si ZERO parcari. Ca trebuie platite sunt perfect de acord. Dar nu iei bani doar asa, fara sa faci nimic. Drumul public este pentru circulat pe el nu pentru parcare. Deci, fa parcari (cu plata, desigur) si lasa drumul pentru circulat pe el. Nu denatura rostul lui impunand taxa de parcare. Asta este problema, iar ce fac hotii astia nu este rezolvare, ci doar prada.

  • nimeni important spune:

   Nu te muti tu la sat inapoi si te deplasezi cu caruta? In afara celor ce au 7 masini (mama, tata, bunica, pisica, nevasta, copiii), ceilalti considera masina un rau necesar. Cei pe care ii enumeri tu sunt cateva mii la 600.000 locuitori cati are Timisoara.
   Mai uita-te si tu pe geam, din autobus, nu doar in telefon pe Tick-Tock.
   Vezi ca se scumpesc si biletele in curand.

  • ana spune:

   Dar nu vrei s-o tai si tu pe afara ca sa scapi de acest “moft” numit masina personala. Multi idioti progresisti pe aici.

  • Trump spune:

   Wanda89 poate ti-o iei tu peste bot, pederasto.
   Soferii iti platesc „moftul” de a te plimba aproape pe degeaba cu transportul in comunISM. Hai marsh.

 7. Simplu spune:

  La Mall e mai ieftin. Și tot cu bariera.

 8. Adrian spune:

  Fritz…ești praf….marș înapoi de unde ai venit, ai distrus Timișoara!

 9. Gg spune:

  Urăsc mașina personală..nu as merge cu ea niciodată..dar probabil ar trebui sa dorm 2 ore pe noapte sa ajung la servici cu transportul public… orașele care renunță la mașini,o fac odată cu dezvoltarea masivă a transportului public. Uitațiva la ce intervale vine un tramvai..sau care sunt legăturile pentru a lega zonele orașului,și aici includ și liniile expres care au un timp de așteptare de-a dreptul nesimțit. Din păcate sunt multe persoane care nu au de ales,pentru că mobilitatea publica este de lumea a 3,cu tot cu tramvaiele alea frumoase… Trist

  • torzonborz spune:

   Pai asa e. Daca stai pe langa timisoara, e si mai rau. Mie din Utvin imi ia 2 ore sa ajung in Torontalului sau pe Aradului cu transport in comun. Cu bicicleta? Maxim o ora. Probabil starea dezastruasa a transportului in comun peste tot in tara alimenteaza obsesia pentru 3-4 masini per familie.
   Ar fi fost de preferat sa se inceapa cu inbunatatirea transportului in comun, apoi cu taxarea, dar na… eu nu stiu ce calcule si-au facut.

   • marius spune:

    Ma, si tu esti batut in cap. Crezi ca suntem un popor asa bogat incat sa avem masini pentru fite si pofte? Daca sunt mai multi membrii intr-o familie, isi iau masina cei ce au nevoie de ea. Situatia economica e grea si copiii sunt nevoiti sa locuiasca cu parintii mai mult, chiar si dupa varsta la care isi cumpara masina. Bine, localnicii, nu oltenii, ca astia vin si stau cate 2-3 intr-o garsoniera in chirie, iar masina le trebuie sa mearga la mall si lunar la Oltenia.
    Locurile de munca au fost in mare parte scoase la marginea orasului, iar multi locuiesc in localitatile periurbane. Cum vrei sa se descurce? Chiar au nevoie de minim doua masini. Unul pleaca la o anumita ora altul la alta, unul intr-o parte a orasului, altul in alta. Copiii trebuie dusi pe la gradinite si scoli, cum vrei sa o faca cu o singura masina per familie? Chiar nu ar trebui ca tot prostul sa-si dea cu parerea. Ceea ce lipseste sunt parcarile rezidentiale de mari dimensiuni. Evident etajate, ca nu este spatiu suficient la sol. Dar incompetentii din primarie nu sunt instare de nimic, doar de furt si gargara. Iar prostii ii sustin fara sa priceapa nimic. Asa ca tine.

 10. Timisoara2020 spune:

  Frizt , tunde iarba !!!

 11. clau spune:

  Prea multe masini.La mine in bloc este unu din Gorj cu 3 masini parcate(foloseste doar una) ,altul din Caras cu 2 masin{ifoloseste doar una)si mai sunt multi care fac la fel.Cine nu plateste taxe in Timis ar trebuii macar sa aiba bunul simt si sa nu ocupe atatea lucuri de parcare.

  • belei spune:

   La fel ar trebui sa se intample si cu tine cand mergi in alt oras. De ce nu face Fritz un sistem de echitate totala, asa cum era in comunism ? Stai , dar chiar asta face ! O sa va reduca pe toti la biciclisti 🙂 o sa fie foarte frumos.

 12. Florin spune:

  ABIA ASTEPT SA VINA VOTUL….GARANTAT FRITZ NU VA MAI FI !!! Si-a facut-o cu mana lui….in caz ca se mai gandea la al 2-lea mandat. E PREA MULT….una din cele mai mari dezamagiri !!!

  • ArtVandalay spune:

   Eu cred ca fritzache presimte ca nu va mai prinde al doilea mandat si incearca sa bage tot mai multe strambe viitoarei administratii..care va trebui sa repare ce strica papagalul asta habarnisto-progresist.Regret ca l-am votat.

 13. Cristian spune:

  Luati-va biciclete dacă va plângeți de taxele astea asa mari. Peste tot în Europa se plătesc locurile de parcare și nu plânge nimeni. Toți care plecați prin alte țări va supuneți regulilor de acolo. Mergeți cu mijloacele de transport în comun dacă vreți sa nu mai plătiți parcari.

  • Biciclist spune:

   Ia-ți tu bicicletă și mergi cu ea pe ploaie, ninsoare, etc. Din câte știu iarna pen ninsoare & gheață nici nu ai voie. Și chiar așa, nu există în oraș infrastructură suficientă și sigură pentru bicicliști.
   Iar transportul în comun merge mai prost decat acum 20 de ani. Tramvaiele nu respectă un anumit orar bine stabilit si aștepți și jumatate de oră la un tramvai. Iar noua aplicație care ar trebui să îți arate când vine e un dezastru, mai ceva ca primele 2 (pe care au avut grijă să le facă nefuncționale).
   Prin mijloacele de transport în comun nu știu dacă se face curat o dată pe an sau mai rar.
   Clar că nu cunoști situația și nu folosești modalitățile de transport pe care le enumeri. Dar oare cum mergi la servici, stimabile? Ah poate că nu mergi deloc, că te plătește Fritz & usereii să le iei aparearea prin comentarii.

   Taxe ca în vest, dar alternative de transport ca la noi. Mai votați Fritz!

  • Dinu spune:

   Oamenii nu se plang de taxe, prostule. Inteleg sa platesc pentru parcare, e normal. Dar nu in conditiile in care nu se amenajeaza locuri (vopseaua fritzului pe parcarile robului nu inseamna mai multe locuri, poate pricepi si tu oricat de redus ai fi) si nici nu imi garanteaza cineva un loc in spatele blocului daca platesc. Deocamdata sistemul este o voma, iar agaricii astia din primarie niste idioti care nu-s capabili sa rezolve cumva problema STPT pentru ca mijloacele sa vina mai des. nu reusesc de atatia ani sa angajeze soferi si vatmani si nici sa regandeasca traseele prin oras, care-s pulbere

   • marius spune:

    Prostul nu pricepe si gata. Nu e problema ca se plateste parcarea, dar parcarea nu exista. De 34 de ani nu a fist construita nici una. Lumea se inmulteste si progreseaza. Asta este problema. Se pune o taxa pe … nimic, doar sa fie luati bani far sa se ofere nimic. Toti tampitii spun ca in occident se plateste parcarea. Adevarat. Dar au parcare, maaa ! Au ce plati. La noi e mai degraba un fel de impozit, nu o taxa pe un serviciu.

 14. Anton spune:

  Doamne, dar nu vin ele alegerile mai repede??!! Ca sa scapam de acest neispravit cinic, lacom si incompetent care ne-a pacalit ca sa-l votam. Desi e istorie, Fritz inca va mai face mult rau orasului, dar va pleca GARANTAT!

 15. sky spune:

  Sa se puna bariere ca si langa cimitirul din cal. Lipovei, blocurile de la fostul Emag , Iulius Town si cal. Aradului au parcare privata cu bariera.
  Acolo nu intra nimeni, cum se pot aproba asa ceva, vrem si noi printre blocuri bariere sa nu mai vina alti de la allte blocuri sa parcheze.

 16. BBZD spune:

  Sustin noua politica de taxare a parcarilor pentru descurajarea mersului cu masina prin oras!

  • Vaisiamar spune:

   Altul care se pare că stă mai mult pe acasă decât la lucru. Sau a cărui job e tocmai comentatul în favoarea Fritz & administrația.

  • ionel spune:

   Si cu ce te afecteaza pe tine ca altul merge cu masina prin oras ? Suferi de ceva ? De ce trebuie oamenii sa se intoarca in Evul Mediu pentru ca unii ca voi nu stiu sa conduca o masina ? Comunistii erau parfum pe langa voi. Daca nu te integrezi in capitalism si democratie, poti incerca si Cuba sau Coreea de Nord. Nu te tine nimeni aici si acolo sigur te vor primi ca pe o persoana cu mari viziuni comuniste. Reducerea la prostie era practicata pe scara larga in comunism, si tu asta propui : revenirea la un sistem pe care romanii l-au suportat decenii la rand. Ar trebui sa iti fie rusine macar pentru cei care au murit in puscarie in lupta anticomunista.

 17. Un om spune:

  Măi, dar tu nici nu citești articolul. Unii oameni au Timpark în fața casei și sunt taxați fără să își miște masina deloc. Citește articolul inainte de a comenta, că ești pe lângă.

 18. Florin spune:

  Jefuirea timișorenilor de către administrația Fritz continua. De când a avenit administrația Fritz orașul este un șantier și taxe peste taxe. Oare cat mai suportam ???
  De ce nu au spus în campania electorală ce vor să facă ?
  Daca erau așa de transparenți precum pretindeau in campania electorala. Vai de noi.

 19. Marius spune:

  Un gunoi stradal nu va face nimic bun ptr oraș asa ca mars

 20. Wanda89 spune:

  Multe comentarii de la analfabeți funcțional și de la simpatizanți politic. Transportul public de calitate poate exista doar după reducerea drastică a numărului de mașini personale care sufocă orașul. Mijloacele de transport în comun întârzie tot mai mult tocmai din cauza cretinilor care își cumpără tot mai multe mașini, pe ideea că mijloacele de transport întârzie. Nu e cerc vicios, e lipsă de școală elementară.

  • Wandu spune:

   Pisi, de cand cineva care isi cumpara o masina e cretin???? Asta e gandire de IQ de scoala ajutatoare, nu mai vorbesc de limbaj, tipic trotinetistic. Nu, mijloacele de transport nu intarzie doar din cauza traficului, ci din cauza ca sunt putine pe traseu. Cand ai circulat tu cu un autobuz ultima oara? Pe semne ca habar nu ai cum functioneaza transportul in comun in acest oras, este o mizerie. Cand vor veni autobuzele, tramvaiele si troleibuzele mai des, atunci se va descuraja folosirea autoturismului personal. Si inca ceva, cand se va regandi intreaga retea de transport in comun, pentru ca nu exista nici in acest secol legaturi civilizate intre mijloace. Ca sa ajungi din Sagului in Aradului e un cosmar. Insa, tot spre stiinta ta, redusa rau, penibila de-a dreptul, sunt multi oameni care sunt dependenti de autoturisme pentru ca le folosesc in jobul lor. Stiu, asta nu ai luat in calcul, ca n-ai cu ce. Unde nu-i cap, nu-i si pace, Wanda draga

   • Wanda89 spune:

    Cuțu dragă, folosesc exclusiv mijloacele de transport în comun și mersul pe jos. În caz de urgență, chem taxiul. Pe distanțe mari folosesc autocarul sau trenul. Cunosc foarte bine situația, calitatea transportului în comun a scăzut din cauza fitosilor, mucoșilor cu bani și primadonelor ca tine, cu obraz subțire. Te asigur că am și eu bani de mașină și talent la condus. Îți provoc neuronul să te lămurească de ce nu vreau asta.

 21. Constantin spune:

  Pompam bani la buget si lesinatu de Șpritz ce face cu ei ? Oras European…ce gluma. Pe malul Begai dispar terasele, imi miroase a licitatie dubioasa !

 22. SFINXUL spune:

  IMPOZITUL ANUAL PENTRU MAȘINĂ OARE PENTRU CE-L PLĂTIM ÎN TIMIȘOARA ? NU CUMVA SUNTEM DUBLU IMPOZITATI ?

 23. Viorel spune:

  Herr Fritz ar trebui sa aplice modelul nemtilor daca tot o da cu Germania, in care toate parcarile din fata blocurilor sant rezervate DOAR RIVERANILOR!!! . pentru ca noi Timisorenii platim taxe si impozite . Da pentru cei care au masinile inscrise in alte judete poate sa impuna taxe suplimentare. IN CAZ CONTRAR O SA IL VOTEZE CEI DIN VL, GJ ,MH HD. Sa nu mai cheltuiasca bani cu campania electorala degeaba in Timisoara. HERR FRTITZ NU UITA CA TIMISOARA ESTE CASA NOASTRA SI NU STIU DACA TU VEI MAI AVEA LOC IN EA…

 24. hotii spune:

  CUM ERA VORBA AIA : NOAPTEA CA HOTII ? USR a inventat parcarea si pe timp de noapte ! Foamea de bani nu are limite cu acesti paraziti !

 25. Germanika spune:

  Vad ca multi se plang aici si dau vina pe Fritz. Insa puteti fi siguri, ca si daca vine alt primar, de la alt partid, taxele bagate de Fritz se vor anula, ci se vor taxa mai departe. Ca foamea de bani o are orice partid. Vad ca unii fac propunerea sa fie ca in Germania. Da, insa sa se stie ca organizarea din Germania si organizarea din Romania sunt total diferite, Riveranilor li se da loc de parcare, in limita locurilor disponibile (!!!! deci daca sunt , daca nu, sufli a paguba). Insa locurile de riveran nu sunt gratuite, ci costa ceva, si nu putin. Plus ca in unele orase riveranii pot parca numai in anumite intervale de timp. De obicei de cu seara pana pe la ora 8. Dupa aia e inclusiv ptr. riverani cu plata. In alte orase este pentru toata ziua. Depinde de oras la oras, de zona in oras, etc. Parcari intre blocuri sunt in Germania, insa majoritatea blocurilor au si terenul din jurul blocului in proprietate. Administrate de ceva ca „Asotiatia de loctari”. Si parcarea asta dintre blocuri este facuta de Asotiatia de locatari sau proprietarii blocului cu banii lor (deci nu ai primariei) si se inchiriaza la locatarii blocului. Daca cumva parcarea este „tentanta pentru cei straini de bloc” se poate pune si bariera. Platita de locatari, intretinuta de locatari, administrata de locatari ceea ce duce la chiria marita pentru aceste locuri de parcare. Astfel intra in parcare numai cine are dreptul si nu tot poporul.
  PS. Avand asociatia de locatari si terenul dintre blocuri in ingrijire, nu vine nici un primar sa ne taie iarba de la intrarea blocului, ci noi platim si in costurile de intretinere ingrijirea gazonului, taiatul boschetilor, amenajarea aleilor de la streada pana la intrarea in bloc, etc. Asta numai ca si aici unii tzipa ca primarul nu le-a taiat iarba dintre blocuri.
  Asa ca nu faceti comparatie cu Germania, ca acolo este altfel si in Germania nimic nu se face pe gratis ci se plateste daca vrei sa ai frumos.
  Sa aveti o zi buna.

 26. ruben spune:

  Ati vrut Fritz, Latcau si USR…si acuma aveti. O sa va mai puna taxe pana la finalul de mandat si o sa directioneze si mai multi bani publici spre alte „studii” pentru a isi pregati si finanta urmatoarea campanie electorala iar voi tantalailor o sa uitati de toate mizeriile facute de acest Fritz pana acum si o sa il votati din nou. Somn usor.
  Eu stiu sigur ca nu o sa il votez pe el sau partidul ala de derbedei fara idei.