Noutati :

Un nou webinar de succes organizat de CCIA Timis. Au fost discutate oportunitatile de afaceri intre Romania si Spania

27 aprilie, 2021 - 02:21 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Un nou webinar de succes, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, de data aceasta in parteneriat cu Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei. Sub sloganul „Sansa ta la un parteneriat international”, evenimentul online este destinat dezvoltarii si promovarii schimburilor comerciale bilaterale, dar si identificarii de noi oportunitati de afaceri si investitii pe cele doua piete.

„Doresc sa multumesc in numele particiantilor si in nume personal Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei, doamnei ambasador pentru ca a raspuns cu amabilitate la invitatia noastra de a organiza acest eveniment impreuna. Multumesc si domnului prefect Zoltan Nemeth si domnului presedinte al Consiliului Judetean Timis, Alin Nica pentru disponibilitate, dar si tuturor invitatilor si participantilor la eveniment.

Noi, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, ne-am angajat sa facem tot ce este posibil sa tinem in viata afacerile timisene. Unul dintre obiectivele noastre principale este de a sprijini demersurile de internationalizare a firmelor Timisoarei. Asta inseamna promovarea produselor autohtone in spatiile intra si extra comunitare. Ne bucura faptul ca avem firme care s-au extins pe piata spaniola prin francize. Judetul Timis ramane printre cele mai importante judete din punct de vedere industrial, agricol, medical, un pol de dezvoltare al sectoarelor automotive, IT si tehologie”, a spus Florica Chirita, presedintele executiv al CCIA Timis.

Evenimentul s-a adresat companiilor timisene care au stabilit relatii de afaceri pe piata din Spania dar si celor care doresc sa cunoasca actualul climat de business si oportunitatile de afaceri pentru companiile romanesti pe piata spaniola.

„Am gandit acest webinar ca un preambul a ceea ce ne pregatim sa organizam in luna octombrie, un forum economic in Spania, la Sevilla. Sper ca prezentarile sa aduca informatiile utile cu privire la potentialul pe care il are Spania pentru afacerile agentilor economici din Timis.

As vrea sa fac referire la 3 elemente cheie in decizia de a va internationaliza afacerile in Spania. Nu exista bariere comerciale si legislative, iar cea mai importanta bariera este limba, care poate fi depasita. Spania are cea mai mare migratie romanesaca, 1 milion de romani sunt stabiliti acolo. O parte a diasporei romane din Spania s-a indreptat spre antreprenoriat si aveti posibilitatea sa faceti parteneriate cu ei. Pe de alta parte, societatea spaniola este deja acomodata cu romanii. Spania poate fi folosita ca platforma pentru pietele Sud-Americane si Nord-Africane. Incurajez antreprenorii romani sa ia in calcul si posibilitatea de a investi in Spania. Spania ofera companiilor rezidente beneficii”, a spus E.S. Gabriela DANCAU, Ambasadorul Romaniei in Regatul Spaniei.

Evenimentul a fost sustinut si de autoritatile judetene din Timis, care si-au aratat disponibilitatea de a sprijini actiunile de acest gen.

Sunt onorat sa particip azi la primul eveniment economic Romania-Spania, organizat de CCIAT si Ambasada Regatului Spaniei. E foarte important ca in iulie, Romania si Spania celebreaza 140 de ani de parteneriat. Peste 1 milion de romani sunt inregistrati oficial in Spania, este o comunitate activa, reprezinta un contributor la economia spaniola, dar si la cea romaneasca„, a spus prefectul de Timis, Zoltan Nemeth.

„E o periada dificila atat sub aspectul conditiilor sanitare, cat si al economiei. Eu cred ca pentru o relaxare economica, initiative ca cea de azi sunt binevenite si participarea acestor reprezentanti ne onoreaza si ne responsabilizeaza deopotriva. In ceea ce priveste demersul de internationalizare al afacerilor romane, felicit CCIAT pentru aceste veritabile actiuni de sprijin. Desi judetul Timis prezinta indicatori macroeconomici foarte buni, mai avem inca multe de facut. Ne mandrim ca Timisoara a fost 2 ani la rand pe primul loc in Topul Forbes al celor mai atractive orase pentru investit in Romania”, a adaugat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Evenimentul s-a bucurat de un interes crescut, la webinar participand apeoape 40 de firme.

Reprezentantii Camerei de Comert Industrie si Agricultura Timis anunta ca acesta este doar primul eveniment dintr-o intreaga serie. Astfel, incepand de luna viitoare vor fi organizate un forum de afaceri cu Turcia, dar si evenimente cu Franta, Grecia si Italia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...