Noutati :

Un adevarat chin sa pui la pamant o constructie ilegala la Timisoara. Primaria a emis 5 ordine de demolare pentru una singura

21 martie, 2014 - 02:06 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Bar extins ilegal in Complex

TIMISOARA. De ani de zile, Primaria Timisoara se lupta cu proprietarii unui bar din Complexul Studentesc, care s-au extins peste masura, fara ca macar sa aiba autorizatie de constructie. De-a lungul vremii, specialistii din primarie au emis 4 autorizatii de demolare. Degeaba, spune viceprimarul Traian Stoia, pentru ca patronii localului din campusul universitar pacalesc legea de fiecare data. Sau chiar pe angajatii primariei.

„Povesteam despre imobilul de pe strada Daliei nr. 17, colt cu Alexandru Vaida. Incepand cu 2001 se afla in afara legii, executand fara autorizatie de constructie imprejmuiri de terasa cu zidarie de caramida, extinderi de terasa de lemn. Primaria a emis dispozitii de demolare in repetate randuri, 4. De fiecare data se constata ca nu s-au respectat in intregime aceste dispozitii. Din cand in cand, proprietarii efectueaza anumite lucrari de corectie, cum ar fi demolarea unei porti sau a unui stalp”, a dezvaluit Traian Stoia.

Nu este prima data cand viceprimarul vorbeste pe marginea acestui subiect. Cel mai recent a tinut sa precizeze ca proprietarii sunt „ajutati” de angajati din primarie, care au inchis de fiecare data ochii.

Terasa ilegala pe strada Closca

„In 20 martie a fost ultima vizita a noastra acolo. Se constata ca au mai edificat un perete de lemn, pe domeniul public, o incalcare a legislatiei de urbanism. Cei care s-au dus sa constate au tras concluzia ca s-au facut progrese imense in momentul cand primaria a emis 4 documente care trebuiau puse in opera. Au demolat o poarta sau un stalp, demolarile n-au continuat. Acum trebuie emis, in conformitate cu legea, un alt ordin de demolare, pentru ca s-a schimbat Codul Civil si este prescris. Este al 5-lea ordin de demolare”, ne-a spus Traian Stoia.

Potrivit viceprimarului, Politia Locala a amendat in repetate randuri proprietarii.

„Politistii locali din cadrul Serviciului Disciplina in Constructii au luat masura sanctionarii contraventionale in cazul respectiv aplicand o amenda de 2.000 de lei cu termen de desfiintare, conform Legii 50/1991, pentru constructia unui perete din material lemnos amplasat ilegal pe domeniul public”, ne-a declarat Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala.

Terasa ilegala pe strada Plavosin

Stoia spune ca acelasi proprietar mai are un local si pe strada Closca, unde s-a extins cu tupeu pe trotuar cu o terasa de lemn. Vizavi de acesta, pe strada Plavosin, mai este un bar ce va avea o terasa ilegala. Patronul si-a angajat muncitori care lucreaza de zor sa faca o terasa blocand tot troturarul de la coltul strazii.

„Acest bar de pe Closca, din informatiile ce le avem la ora actuala, are o autorizatie de functionare in interior, dar nu are autorizatie pentru terasa din fata cladirii. Mai este un bar pe strada Plavosin cu terasa pe spatiul verde, fara autorizatie”, a mai spus Stoia.

Oamenii legii vor merge pe teren si vor rupe amenzi, urmand sa-i oblige pe proprietari sa-si demoleze terasele ilegale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Serios nenea Stoica??? Spagarii de angajati ai primariei nu-si fac treaba??? Ce noutate…
    Normal ca nu-si fac treaba daca pot primi spaga fara sa li se intample nimic. ORICE director de firma privata, daca angajatii lui nu isi fac treaba, ii da afara si gaaseste altii care si-o vor face (de frica sa nu fie dati afara). Numai in institutiile de stat (si frecat penisul) se poate intampla asa ceva.