Tripletii: Cladirea C din cadrul City Business Centre isi poate primi chiriasii

Investitie de 10 milioane de euro in cea de-a treia cladire de birouri din centrul Timisoarei! Noul imobil al ansamblului City Business Centre din Piata 700 isi primeste, de maine, chiriasii. Cel de-al treilea imobil din complexul de birouri are o suprafata totala închiriabila de 9.500 mp si dispune de 100 de locuri de parcare. La mezanin se afla cea mai moderna cantina-restaurant din oras, iar la parter sunt spatii de comert si servicii.

Inaugurarea oficiala a cladirii a avut loc joi seara, in prezenta oficialitatilor locale si a oamenilor de afaceri din oras. Noul imobil de birouri este inchiriat aproape in totalitate (85%), a anuntat Ovidiu Sandor, CEO ModaTim Investment. La realizarea edificiului au contribuit cu precadere firme locale, de la arhitecti, proiectanti, constructori, pana la designeri si executanti ai corpurilor de iluminat exterior. City Business Centre este proiectat de biroul de arhitectura Andreescu & Gaivoronschi.
Printre firmele care isi vor derula activitatea in noua cladire sunt companiile Wipro, Visma, Ferring Pharmaceuticals, Midtown Retail.

Prezent la inaugurare, primarul Gheorghe Ciuhandu a vorbit, din nou, despre necesitatea de a schimba Piata 700, in acest sens existand un proiect mai vechi al unor arhitecti.

Complexul de birouri va detine, in final, cinci cladiri. Cea de-a patra va incepe sa fie construita in prima parte a lui 2011. Acest corp de cladire va beneficia de o finantare europeana nerambursabila in valoare de 29.308.854,16 lei. Imobilul D va cuprinde aproximativ 7.000 de metri patrati de spatii de birouri, un spatiu de 1.000 de metri patrati destinat serviciilor la parter, un centru multimedia de conferinte precum si 100 locuri de parcare.

Contractul de finantare prevede finalizarea cladirii intr-un termen maxim de 24 de luni. Dupa organizarea licitatiilor pentru atribuirea contractelor de constructie, compania dezvoltatoare estimeaza că activitatea va incepe în primavara anului 2011, cladirea de productie existenta urmand a fi demolata pană la acea data. Mai trebuie spus ca gradul de ocupare a primelor doua cladiri este de 95%.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.