TIMIȘOARA. Horticultura și celelalte firme private care asigura îngrijirea spațiilor verzi din Timișoara sunt depășite de multă vreme de situatie, societatea primăriei ocupându-se și de cimitire, ilegal zice instanta, iar parcurile și grădinile orașului sunt departe de o înfățișare care să-i mulțumească pe timișoreni. Contractele societatilor care se ocupă din 2020, alaturi de Horticultura, de spatiile verzi, expira la finele lunii iunie.
Așa că, Primăria Timișoara caută o firmă de specialitate care, vreme de 4 ani, să se ocupe de spațiile verzi poziționate la nord și la sud de canalul Bega (fără malurile canalului Bega), care sunt acum delimitate astfel :
Zona 1 nord cuprinde spații verzi la nord de canalul Bega până în limita UAT după cum urmează: canal Bega, Splaiul N. Titulescu, str. Andrei Mureșanu, liniile CFR, str. Enric Baader, str Drăgășani, str. M Kogălniceanu, str. Peneș Curcanu, Splaiul Grivița, Piața Petru Maior, str. Uzinei, str. Garofiței, str. Frederic Mistral, str. Rozelor, str. Vălișoara, limită UAT.
Zona 1 sud cuprinde spații verzi la sud de canalul Bega până în limita UAT după cum urmează: canal Bega, str. Wilhem Tell, Splaiul Sofocle, Splaiul Tudor Vladimirescu, Piața Sf. Maria, str. Gheorghe Doja, str. Virgil Onițiu, str. V. Babeș, str. Traian Lalescu, str. Ion Curea, str. P Râmneanțu, str. I. Vidu, Cluj, str. Eroii de la Tisa, str. Caraș, str. Aurelianus, bul C, Coposu, str. J.H Pestalozzi, str. Episcop J Lonovici, bul 3 August 1919, Splaiul Nistrului, canal Bega, Splaiul Morarilor, str. Frederich Chopin, canal Bega, limită UAT.
Acestora li se adaugă zeci de locuri de joacă, dar și grădini de școli, grădinițe, spitale ori alte instituții. Lista completa poate fi consultata AICI.
Noua companie, care va castiga licitatia, trebuie să taie iarba, să toaleteze copaci și tufe, să sădească flori și arbori, să facă lucrările de întreținere și intervenție, să ude spațiile verzi, să asigure mobilier urban, să repare aleile, bazinele, scările, pavilioanele, pergolele, să amenajeze locuri de joacă, canisite, și chiar să golească coșurile de gunoi și să transporte deșeurile.
Firma care va prelua întreținerea spațiilor verzi din oraș trebuie să aibă dispecerat de urgență
„Ținând cont de frecvența tot mai mare a fenomenelor meteorologice extreme (cantități mari de ploi sau ninsori căzute într-un timp scurt, furtuni însoțite de vânt puternic (peste 60 km/h), prestatorul este obligat de a institui un dispecerat de urgență, care, în cazul producerii unor astfel de fenomene, să ia măsuri urgent, în maxim 2 ore de la producerea acestora.
O echipă urgență va avea minim 3 oameni și mașinile/ utilajele necesare pentru a interveni la toate nivelele de înălțime ale arborilor.
Numărul echipelor de urgență se va dimensiona în funcție de suprafața zonelor verzi din Contract. Astfel, se va asigura minim o echipă de intervenție la 1.000.000 mp de zonă verde.
Lucrările de tăieri de corecție, defrișări și degajări de arbori, realizate după producerea de fenomene meteorologice extreme, se vor deconta pe baza unui deviz cu mențiunea „fenomen meteorologic extrem produs în dată de __________________.” Devizele vor fi însoțite de fotografii înainte și după realizarea lucrărilor„, se arată în Caietul de Sarcini al licitatiei lansată in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.
Valoarea estimată a contractului cadru este de 151.658.245 lei fără TVA, adică peste 36 de milioane de euro cu TVA. Lucrările însă vor fi prevăzute în contracte subsecvente.
Firmele interesate își pot depune ofertele până în 3 iulie.
Pareri
Pentru locatarii din zone, pent ru evitarea incertitudinilor, Va rugam emanati / construiiti si hartile aferenta zonelor definite.. Multumim
Pana atunci,timisorenii sunt rugati sa faca echipe voluntare care sa tunda spatiile verzi din zona lor- gratis evident.Lasand gluma la o parte,astia care tund acum iarba nu mai vin sa o si ridice nici dupa o saptamana.O lasa asa sa se ingalbeneasca si sa sufoce terenul de sub ea.Jalnic.
Tara asta s-a dus de rapa ptr ca oamneii au ajuns sa fie mandri ca sunt prosti ,in loc sa le fie rusine .
Un grup de cetățeni foarte mulțumiți de administrația Fritz și-a manifestat nedumerirea sunindu-ne la redacție și ne-a întrebat totuși oare de ce în luările de poziție și comunicatele „urbi et orbi” ale Primăriei și serviciilor subordonate apare atît de des sintagma „… că sunt depășite de situatie” Noi nu știm ce să le răspundem ascultătorilor. Poate că într-adevăr așa este.
Nu va faceti probleme se cunoaste deja castigatorul asta este doar formularistica pentru legalitate……!!!!! Putina rabdare ca incep lucrarile de intretinere cat de curand…..doar mai este de pus la punct doar normativele care trebuiesc actualizate cu cele de pe vremea cand se cosea iarba cu coasa….nu se mai gaseste cuce si toc de sustinere in rest totul este pregatit……ca doar ati vazut cum merg treburile la firma de curatenie noua numita SALUT se matura se strange gunoiul in saci dupa care sant lasati la macerat 2-3 saptamani pe gazon la marginea drumului dupa care sant carati daca nu cumva sau rupt din cauza apei de ploaie acumulata care bineiteles ii ingreuneaza , intre timp si in final se anunta firma de spatii verzi sa refaca gazonul distrus ca doar nu o sa-l lase asa pamantiu……!!!
9 milioane de euro pe an ne costă spațiile verzi pe care maestrul Fritz vrea să le extindă și mai mult conform cu ideologia eco marxistă pe care vrea să o impună asupra orașului și a cetățenilor. Cu banii aceștia s-ar putea construi poduri peste Bega și pasaje care sunt atât de necesare dar evident nu își găsesc locul în acesta ideologie. Nu mai avem industrie și manufactura dar avem landscaping că asta e de viitor și ne va asigura că vom fi pe plan mondial nr.1 la vegetație urbană de care ne vom bucura vara ca iarna vom sta în frig și întuneric pentru ca trebuie salvată planeta.
AU APĂRUT DEJA TROLII SA COMENTEZE CUM TREBUIE FACUT:))
de luni deschidem industria calului…la potcoave cu voi suveranisti mei