Traian Basescu a prezentat FMI noi idei de reducere a deficitului, gasite gratie “creativitatii Guvernului”!

Membrii delegatiei FMI s-au intalnit aseara, pentru a doua zi consecutiv, cu presedintele Traian Basescu si cu unii membri ai Cabinetului, dupa ce surse guvernamentale declarau anterior ca negocierile cu Fondul sunt in impas din cauza ordonantei privind creditele. Deocamdata nu se stie pe ce s-au axat discutiile de aseara, niciuna dintre parti nefacand declaratii in acest sens. La inceputul intalnirii, insa, presedintele a spus membrilor delegatiei ca prin "creativitatea Guvernului” au fost gasite solutii noi pentru diminuarea deficitului, fara sa dea detalii insa. "Multumim pentru ca ati aceptat aceasta intalnire suplimentara. Justificarea acesteia este legata de creativitatea Guvernului. Am gasit solutii noi de diminuare a deficitului bugetar si vrem sa discutam cu dumneavoastra, sa vedem daca putem ajunge la o intelegere sau nu. In orice caz, acordul pe care il avem acum ne permite sa semnam scrioarea de intentie chiar azi, daca este nevoie. Oricum, vrem sa venim cu noi idei, care sa fie convenabile ambelor parti", a spus Basescu, citat de Mediafax. La randul sau, seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca exista progrese in contextul scrisorii de intentie a partii romane catre Fond. "Dupa cum stiti, am avut o lunga sedinta, ieri (sambata, n.r.), impreuna cu ministrul Finantelor si ministrul Muncii si am inregistrat foarte bune progrese in ceea ce priveste textul Scrisorii de intentie, deci suntem intr-o pozitie buna pentru a avea aceasta discutie suplimentara cu dumneavoastra", a spus Franks. Pe langa membrii delegatiei FMI, BM si CE la Bucuresti, la intalnirea de aseara de la Cotroceni au mai participat si premierul Emil Boc, ministrii Finantelor si Muncii, Gheorghe Ialomitianu si Ioan Botis, precum si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. Misiunea de evaluare trebuia sa se incheie astazi, cu o declaratie de presa in care sa se prezinte concluziile discutiilor pe care institutiile internationale le-au avut cu autoritatile romane pe parcursul celor doua saptamani de cand se afla in Romania. Pana in acest moment nu a fost anuntata ora conferintei de presa sau daca aceasta va mai avea loc. Surse citate de ziarul Gandul declarau, ieri, ca este posibil ca misiunea de evaluare sa se prelungeasca cu cateva zile, principalul motiv al neintelegerilor dintre cele doua parti fiind OUG 50/2010, privind creditele.

Membrii delegatiei FMI s-au intalnit aseara, pentru a doua zi consecutiv, cu presedintele Traian Basescu si cu unii membri ai Cabinetului, dupa ce surse guvernamentale declarau anterior ca negocierile cu Fondul sunt in impas din cauza ordonantei privind creditele.

Deocamdata nu se stie pe ce s-au axat discutiile de aseara, niciuna dintre parti nefacand declaratii in acest sens. La inceputul intalnirii, insa, presedintele a spus membrilor delegatiei ca prin „creativitatea Guvernului” au fost gasite solutii noi pentru diminuarea deficitului, fara sa dea detalii insa.

„Multumim pentru ca ati aceptat aceasta intalnire suplimentara. Justificarea acesteia este legata de creativitatea Guvernului. Am gasit solutii noi de diminuare a deficitului bugetar si vrem sa discutam cu dumneavoastra, sa vedem daca putem ajunge la o intelegere sau nu. In orice caz, acordul pe care il avem acum ne permite sa semnam scrioarea de intentie chiar azi, daca este nevoie. Oricum, vrem sa venim cu noi idei, care sa fie convenabile ambelor parti”, a spus Basescu, citat de Mediafax.

La randul sau, seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca exista progrese in contextul scrisorii de intentie a partii romane catre Fond.

„Dupa cum stiti, am avut o lunga sedinta, ieri (sambata, n.r.), impreuna cu ministrul Finantelor si ministrul Muncii si am inregistrat foarte bune progrese in ceea ce priveste textul Scrisorii de intentie, deci suntem intr-o pozitie buna pentru a avea aceasta discutie suplimentara cu dumneavoastra”, a spus Franks.

Pe langa membrii delegatiei FMI, BM si CE la Bucuresti, la intalnirea de aseara de la Cotroceni au mai participat si premierul Emil Boc, ministrii Finantelor si Muncii, Gheorghe Ialomitianu si Ioan Botis, precum si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

Misiunea de evaluare trebuia sa se incheie astazi, cu o declaratie de presa in care sa se prezinte concluziile discutiilor pe care institutiile internationale le-au avut cu autoritatile romane pe parcursul celor doua saptamani de cand se afla in Romania. Pana in acest moment nu a fost anuntata ora conferintei de presa sau daca aceasta va mai avea loc.

Surse citate de ziarul Gandul declarau, ieri, ca este posibil ca misiunea de evaluare sa se prelungeasca cu cateva zile, principalul motiv al neintelegerilor dintre cele doua parti fiind OUG 50/2010, privind creditele.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.