Noutati :

Topul firmelor 2010, prezentat de CCIAT, un autentic clasament al supravietuirii economice pe timp de criza in Timis! VEZI AICI INTEGRAL TOPUL FIRMELOR 2010!

27 octombrie, 2011 - 03:08 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMIS. Din criza scapa cine poate! Unele firme au tras oblonul, iar altele au reusit cu greu sa ramana in pluton. Sunt insa si societati in Timis care ies mai intarite din aceasta provocare. Marturie sta Topul Firmelor pe 2010, prezentat azi de Camera de Comert Industrie si Agricultura Timis.

Putem spune ca toate cele peste 1000 de firme care apar in top sunt invingatoare in lupta cu criza, care a dat impresia ca pleaca pentru a ataca cu si mai mare inversunare”, a caracterizat presedintele CCIAT, Georgica Cornu, performantele firmelor din top, selectate dintr-un numar total de 5.900 de participante.

In opinia sa, faptul ca in ultimii doi ani au disparut din evidentele Oficiului Registrului Comertului Timis un numar de 12.000 de firme, din care peste 2000 prin faliment, dar au fost infiintate tot atatea firme noi, constituie un rezultat „in cel mai bun caz zero, daca nu chiar negativ” si evidentiaza esecul politicilor privind infiintarea de noi locuri de munca.

Din nou situatie este destul de grea, probabil vor urma valuri de disponibilizari si firme care vor intra in insolventa. Aparitia in top nu inseamna neaparat performanta economica, pentru ca, de exemplu, firmele mele apar in top la trofee de excelenta si locuri fruntase, insa eu in ultimele cinci luni am disponibilizat 700 de oameni”, a mai spus Cornu, care a mai dezvaluit, mai in gluma, mai in serios, ca a fost rugat de unii prieteni sa le ofere un loc in top, dar a refuzat asemenea favoruri.

Topul din acest an este cel mai corect, pentru ca a fost intocmit la Bucuresti, pentru fiecare judet, in baza datelor transmise de catre Ministerul Finantelor. Este un top al maturitatii, pentru ca este editia cu numarul XVIII, iar pentru prima data in ultimii ani membrii camerelor de comert care apar in top au primit bonificatii de 10% la punctaje fata de firmele care nu fac parte din sistemul cameral”, a precizat directorul general al CCIAT, Menuta Iovescu, anuntand ca primele 10 firme din fiecare domeniu de activitate vor fi incluse in topul national al firmelor, in curs de realizare.

Singurul aport al comisiei consultative a topului din Timis a fost excluderea din clasament a 40 de firme, care, desi anul trecut au inregistrat performante financiare, anul acesta au disparut complet din evidentele Registrului Comertului, ceea ce induce ideea ca ar fi fost vorba de celebrele „firme fantoma”.

Printre invingatorii crizei economice se afla companii importante din capitala Banatului, cum ar fi Smithfield Procesare, World Telecom Network, Deltatel, Lasting Software, Infotim, Hidrotim, Bega Minerale Industriale, Agil, Femadar, Sabiko Impex, Simultan, Codrina, Prospero, Zahar Timisoara, Uzinele Textile, Shireen Fashion, Detergenti, Spumotim, Lipoplast, Mondial, Euroconstruct si multe altele.

Iin zona trofeelor de excelenta le regasim, printre altele, pe Alcatel-Lucent, Auto-Europa, Bega Turism, Bioclinica, Brol, Confort SA, Continental Automotive, Cramele Recas, DAF Junior, ELBA, Frigoglass Romania, Garofita, Grafoprint, Linde Gaz Romania.

Da click mai jos si vezi trofeele de excelenta ce se acorda pentru 2010!

TROFEE DE EXCELENTA

Apoi, distinctii de excelenta au primit firme care sfideaza criza de pe „meterezele” exportului, cum ar fi AEM, Balkan Hydroenergy, Celuloza si Otel, Cerealcom, Cottontex, Draxlmaier, Flextronics, Grazy Price Medical Import Export, Greenforest, Incontro, Ital-Kol, Nefer Prod Impex, Pasmatex-Conf-International, Prompt si altele,.

Da click mai jos si vezi distinctiile de excelenta ce se acorda pentru 2010!

DISTINCTII DE EXCELENTA

Doua institute de cercetare si Universitatea Politehnica sunt remarcate la sectiunea „Unitati de Cercetare si invatamant”.

PREMII CREATIVITATE UNITATI DE INVATAMANT 2010

Topul „Creativitatii” aduce, de asemenea, in prim-plan trei societati comerciale inovative – Tellurium Chemical, Life Care Corp si Cramele Recas.

PREMII CREATIVITATE UNITATI DE PRODUCTIE

De remarcat ca, in 2010, regiile primariei si firmele abonate la lucrari platite din banii timisorenilor au dus-o foarte bine, majoritatea aparand pe locuri fruntase in top.

DA CLICK MAI JOS SI VEZI INTEGRAL TOPUL FIRMELOR 2010 CCIAT!

TOPUL FIRMELOR 2010 CCIAT

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...