Noutati :

Toamna se numara bobocii la Baroul Timis! Aproape 150 de absolventi de Drept bat la ‘portile’ profesiei de avocat. Cum va fi examenul?

31 august, 2013 - 08:19 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
0

TIMISOARA. Conducerea Baroului Timis a verificat dosarele candidatilor inscrisi la examenul de primire in profesia de avocat, sesiunea septembrie 2013, si i-a declarat apti de concurs pe toti cei 138 de absolventi de Drept care doresc sa imbrace roba de avocat.

Operatiunea de evaluare a actelor candidatilor s-a desfasurat in perioada 22-28 august, dupa finalizarea perioadei de inscriere, rastimp in care membrii comisiei de examinare au rasfoit si avizat si dosarele de inscriere a 9 juristi cu o vechime de cel putin cinci ani, care vor sustine examenul de avocat definitiv.

Tot la Timisoara au ajuns si dosarele candidatilor din Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara si Satu Mare, intrucat capitala Banatului este unul dintre cele sapte centre teritoriale ale Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor care vor organiza examenul de primire in profesie.

Pe Centrul Teritorial Timis avem 304 candidati din toate cele sase judete arondate la noi, dintre care 138 sunt din judetul Timis. In acest an este de asteptat ca testul grila de preselectie sa fie trecut de un numar mai mare de candidati, in conditiile in care punctajul minim a fost redus de la 70 la 50 de raspunsuri corecte din cele 100 cate are testul. Tot un pas inainte spre stavilirea acuzatiilor ca se fac aranjamente pe barouri este si decizia Uniunii Nationare a Barourilor din Romania ca toate lucrarile scrise sa fie scanate si trimise la Bucuresti, la Comisia centrala, unde sunt amestecate ca la loto si redistribuite, proportional cu numarul de candidati, la centrele teritoriale pentru corectare. Lucrarile nu sunt desigilate, deci nu se stie de unde vin, astfel ca sunt eliminate suspiciunile de fraudare a examenului de catre unii candidati. Eventualele nereguli ar putea sa apara la stabilirea punctajului la rezolvarea subiectelor, dar acolo exista dreptul legal de a se face contestatie”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro decanul Baroului Timis, av. Valeriu Rauta, care si-a exprimat nadejdea ca in acest an vor intra in profesie un numar mai mare de absolventi.

In ultimii ani, m-a deranjat faptul ca examenul de primire in profesie a fost trecut de un numar tot mai mic de candidati. De aceasta data, luand contact cu colegii mei avocati care sunt cadre didactice la Facultatea de Drept, am aflat ca avem o promotie mai buna de studenti. Acuma, ramane de confirmat! Mai cu seama ca am reusit sa eliminam, aproape in totalitate, tentativele de copiat, prin introducerea aparatelor de depistare sau bruiere a tuturor dispozitivelor audio de transmitere a informatiilor de la distanta”, mai spune seful avocatilor din Timis.

Examenul de preselectie, respectiv proba scrisa de tip grila, unde candidatii vor putea folosi codurile la vedere, se va desfasura in data de 16 septembrie. Urmeaza in 25, 26 si 27 septembrie examenele la Drept civil si Drept procesual civil, Organizarea si exercitarea profesiei de avocat si Drept penal si Drept procesual penal, dupa care Baroul Timis isi va putea numara bobocii…Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...