Timp de trei zile, Timisoara devine capitala afacerilor belgiene

TIMISOARA. In perioada 9 – 11 mai 2023, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis gazduieste „Saptamana belgiana – BelgianWeek”, un eveniment international de mare anvergura dedicat incurajarii relatiilor de afaceri dintre companii din diferite domenii de activitate.

Timp de cateva zile, la noi, in Timisoara, la Centrul Regional de Afaceri, avem acest eveniment – Zilele Belgiene. Nu s-a intamplat peste noapte evenimentul acesta, inca de anul trecut, de cand au fost domnul director si domnul ambasador in Timisoara, am vorbit despre acest eveniment si au hotarat sa organizeze editia din 2023 la Timisoara. Ne bucuram de fiecare data, pentru ca toate evenimentele care se vor organiza, evenimente de business, forumuri de afaceri, intalniri B2B vor avea o componenta de cultura. Zilele Belgiene au si ele o componenta culturala, o sa vedem produse traditionale, o sa vedem intalniri de afaceri, o sa vedem B2B-uri si asa mai departe. Impletim business-ul cu componenta culturala„, a spus Florica Chirita, presedintele CCIAT.

Tema principala a evenimentului este Agricultura & Industria agro-alimentara, un sector de referinta al economiei timisene si, totodata. Saptamana Belgiana – BelgianWeek este un eveniment organizat anual in Romania de catre Camera de Comert Belgia-Luxemburg-Romania-Republica Moldova (BEROCC). Editia Timisoara 2023 este organizata in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Clubul Ecomomic German Banat, Clubul Francofon de Afaceri, Universitatea de stiintele Vietii „Regele Mihai I” Timisoara, sub egida Ambasadei Regatului Belgiei in Romania.

E o placere sa fiu in Timisoara. Prima data am fost aici in 2009, iar de atunci ma intorc in mod frecvent. Tema evenimentelor ce se deruleaza in aceste zile, agricultura si produsele alimentare este o tema aproape de inima noastra. Agriculura, activitatile de ferma sunt ceea ce ne ofera hrana sanatoasa la preturi rezonabile, si pun aceste profesii la acelasi nivel cu cele de profesor sau medic. Probabil le datoram mai mult respect si mai multa recunoastere. De aceea incercam acum sa aducem laolalta experti, sa avem discutii, sa avem dezbateri deschise si sa gasim solutii in domenii„, a spus Johan Gabriels, presedintele Camerei de Comert Belgia-Luxembourg-Romania-Rep. Moldova (BEROCC).

Locuiesc de mai bine de 15 ani in Romania, Timisoara a fost primul oras in care mi-am dezvoltat cariera profesionala. Am o legatura speciala cu Timisoara, de aceea sunt foarte fericit ca cea de-a noua editie a Saptamanii Belgiene se deruleaza in colaborare cu Camera de Comert din Timis si sunt sigur ca vor fi zile frumoase, in care vom avea conferinte, discutii, networking international, un maraton de sesiuni B2B, unde vom putea avea colaborari intre camera noastra si cea din Timis„, a precizat Alain Schodts, directorul Camerei de Comert Belgia-Luxembourg-Romania-Rep. Moldova (BEROCC).

Iata mai jos programul detaliat al evenimentelor
10 mai 2023
B2B Meetings Marathon & Companies Visits
09:00-09:30 – Registration/ Welcome Coffee
09:30-14:00 – B2B Meetings Marathon
15:00 – 16:00 – Vizit to “Crama Villa Zamer”
18:00-21:00 – Scotch Wine tasting with Belgian Chocolates

11 mai 2023
Companies Visits & Gala Dinner
09:00-16:00 – Companies Visits
18:00-20:00 – Networking Reception
20:00-23:00 – Gala Dinner

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Burgher King spune:

    BRAVO!