Noutati :

Timisul, faultat in Bugetul National si la banii de drumuri si la echilibrarea bugetelor locale pe 2013! Suntem la coada Topului pe judete. Vezi cat au primit Arad, Caras-Severin si Hunedoara!

8 februarie, 2013 - 12:49 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMIS. Dupa ce Timisoara s-a trezit lasata pe dinafara, iar in Bugetul National pe 2013 nu a fost inclus niciun obiectiv important pentru oras, iar, dupa ce a izbucnit un adevarat scandal in presa, a fost inclus cu greu un amendament pentru Spitalul de Copii, iata ca si judetul Timis primeste acum o palma peste ochi!

In Bugetul de Stat pe 2013, votat ieri de Parlament, la capitolul sume alocate din TVA pentru investitii la drumuri, Timisul primeste mai putini bani decat in 2012!

Asadar, Timisului i-au fost alocati din sume defalcate din TVA pentru drumuri judetene si comunale 13.010 mii lei, fata de 2012 cand aveam atribuiti 13.242 mii lei. Aceasta inseamna, in fapt, 20,00 lei/locuitor al judetului. Cu aceste sume, la acest capitol, Timisul se situeaza pe locul 21 in topul celor 41 de judete ale tarii. Sunt inaintea noastra toate judetele invecinate: Hunedoara, Arad, si Caras Severin,  carora li se adauga Tulcea, Vaslui, Buzau, Botosani, Olt, Suceava sau Vrancea. (VEZI AICI TABEL CU TOPUL JUDETELEOR LA SUME DEFALCATE DIN TVA PENTRU DRUMURI!)

La capitolul bani pentru echilibrarea bugetelor locale, desi am capatat ceva mai multi bani, in topul judetelor stam si mai rau.
Timisul este pe pozitia 37 din 41. Este vorba de sume pentru primariile din judet. Timisul capata 44.036 mii lei, care inseamna 67,69 lei/persoana. Cu acest scor judetul nostru este aproape de coada clasamentului. Ne-au luat-o inainte din nou Caras Severin, aflat pe pozitia a 4-a cu 154,07 lei/locuitor, Hunedoara si Arad cu peste 90 le/locuitor. (VEZI TABEL TOPUL JUDETELEOR LA SUME DEFALCATE DIN TVA PENTRU ECHILIBRAREA BUGETELOR LOCALE!)

N-am primit sumele, nu stiu, eu stiu ca suntem in top la alocarea de fonduri„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nea Bojine, iar te-au faultat astia de la centru? In ce top suntem maica, ala de la coada?

  2. Traiasca USeLe-ul!!!!!!!!

  3. Pai da,important e sa cotizam,nu sa si primim inapoi ceva.Era interesant un tabel tot pe judete unde sa scrie negru pe alb cat a cotizat fiecare judet vs. cat a primit,cu explicatiile de rigoare…