Noutati :

Timisorenii care vor sa isi inscrie copiii la cresa au cui sa se adreseze. Cu ce se va ocupa un nou serviciu din cadrul Primariei?

5 aprilie, 2016 - 11:38 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consiliul Local Timisoara si-a dat avizul pentru crearea Serviciului Public de Cresa Timisoara. Nou infiintatul organism va avea in subordine sase crese si va avea un total de 167 de angajati.

Conform hotararii de Consiliul Local care atesta infiintarea sa, Serviciul Public Crese Timisoara are misiunea de a coordona modul in care, pe timpul zilei, sunt asigurate servicii de ingrijire, supraveghere si educatie timpurie a copiilor de varsta prescolara. Serviciul are in structura sa sase crese din oras: Fat Frumos, Cosanzeana, Harap Alb, Sanziana, Zana Zorilor si Luceafarul, care totalizeaza un numar de 405 copii.

In cadrul nou infiintatei institutii vor lucra un director general, sefii celor sase crese din subordine si un sef de birou, acesta fiind doar corpul de conducere.
Restul personalului din cadrul serviciului va fi format din inspectori de specialitate, medici, asistenti medicali, educatori, ingrijitoare de copii, sau muncitori cu diferite calificari, dar si doi soferi. Serviciul se afla in subordinea Consiliului Local, al primarului si viceprimarului.

Decizia infiintarii serviciului vine in aceeasi zi cu apropbarea unei alte legi, care prevede infiintarea unei crese la 15 mii de locuitori si care a trecut de votul comisiilor de sanatate si familie, respectiv invatamant, din Parlamentul Romaniei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...