Timisoara CARD! Cand vom avea card metropolitan pentru transport in comun, inchirieri biciclete, tichete de parcare si intrari la muzee?

TIMISOARA. Capitala Banatului ar putea intra in randul oraselor europene care au carduri pentru turisti. Vorbim despre un card metropolitan care le-ar putea oferi acestora plimbari pe transportul in comun, posibilitatea sa inchirieze biciclete, sa-si plateasca parcarea sau sa intre la muzee si spectacole.

In cele mai multe orase europene aceste carduri costa intre 20 si 50 de euro, in functie de valabilitate. Am putea avea si in Timisoara un asemenea card. Se discuta de mai multa vreme despre acesta, insa pana acum nu a facut nimeni nimic concret. Primarul Nicolae Robu vorbea si el intr-o vreme despre cardul metropolitan, iar acum cu siguranta se vor relua discutiile. Dintr-un simplu motiv. Bicicletele din statiile intermodale nu vor putea fi inchiriate cu cardul RATT, pentru ca sistemul nu ar permite integrarea lor, sustine seful regiei.

„Proiectul pentru statiile intermodale va fi finalizat in luna octombrie. Acum suntem in discutii cu Primaria Timisoara si cu furnizorul de sistem. Atat bicicletele, cat si echipamentul sunt in stadiu de livrare, noi amenajam un loc de depozitare, dar bineinteles pe bani. Depozitarea pana cand vor fi puse in functiune va costa putin. Bicicletele se vor inchiria gratuit, pentru ca sistemul de finantare impune lucrul acesta, iar indicatorii dati nu permit incasari, in afara de cheltuielile operationale. In prima faza nu va functiona cu cardul RATT, fiindca sistemul este gandit pe card propriu si incadrarea in sistemul nostru cred ca va duce la o discutie mai ampla cu municipalitatea, ar trebui sa facem un card metropolitan. Domnul primar tot spune de lucrul acesta si il sustine si probabil va fi primul moment in care sa integram si bicicletele langa cardul nostru. Noi asta am dori, sa fie folosit un card metropolitan si pentru transportul public, si pentru biciclete, viitoarele vaporase, intrari la muzee, parcari”, a explicat Ioan Goia, directorul RATT.

Ramane de vazut daca pana in primavara, cand Timisoara va primi inca un val de turisti, autoritatile locale se vor pune in miscare si vor infiinta mult-asteptatul card metropolitan.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.