Timisoara Capitala Culturala Europeana primeste finantare de la bugetul de stat. 164 de milioane de lei pentru infrastructura si evenimente culturale

TIMISOARA. A fost votata in Camera Deputatilor, for decizional, legea prin care programul TM 2023 primeste finantare din bugetul de stat. In sedinta de marti, deputatii au aprobat legea, astfel ca suma prevazuta, 164 de milioane de lei, urmeaza sa fie impartita intre Primaria Timisoara, Consiliul Judetean Timis si Asociatia TM2023, pentru implementarea programului.

CITESTE SI: Cum imparte Ministerul Culturii banii pentru investitiile CJ Timis in proiectul Timisoara Capitala Europeana a Culturii

Azi, Parlamentul a transmis un semnal important: Timisoara, Capitala Europeana a Culturii este un proiect strategic pentru Romania.
Camera Deputatilor a aprobat legea prin care Capitala Culturala primeste o parte din finantare de la bugetul de stat. Este vorba despre 164 de milioane de lei impartite intre Primarie, CJT si Asociatia TM2023. Acesti bani vor sustine atat investitiile in infrastructura culturala, cat si o parte din programul cultural al anului 2023„, a scris primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

O parte dintre investitii au inceput deja cu bani de la bugetele locale, finantarea urmand sa acopere parte din cheltuielile deja facute.

Legea urmeaza acum sa fie trimisa la promulgare presedintelui Klaus Iohannis.

Evenimentul de deschidere a anului in care Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii este programat sa aiba loc in perioada 17-19 februarie 2023.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...