Noutati :

Timisoara, ca o jucarie! Detalii uimitoare pe macheta Centrului Istoric din Piata Libertatii. Ce lipseste? FOTO!

30 martie, 2016 - 02:52 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Timisoara are in sfarsit o harta a centrului istoric, la doua luni dupa ce soclul pe care avea sa fie asezata a fost adus in Piata Libertatii. Macheta e facuta din bronz, iar creatori sai au insistat pe detalii pentru a reliefa cladirile din zona istorica.

In nici 24 de ore de cand a fost pusa in piata Libertatii, macheta centrului istoric a devenit o atractie pentru toti cei care trec prin zona si care se opresc sa admire si sa fotografieze… centrul istoric facut in bronz.

Macheta-Timisoara-Piata-Libertatii (76)

Palatul Culturii a fost minutios realizat, iar la cladirea in care se afla hotelul Timisoara au fost facute chiar si balcoanele de la apartamente. La fel de atent s-a lucrat si la cladirea Domului Catolic, unde intrarea si turnurile sunt bine puse in evidenta.Opera si Dom2

De asemenea, pe macheta este reprezentat si Ceasul Floral, fara sa fie puse si cifrele pe acesta sau acele de ceasornic.

Macheta-Timisoara-Piata-Libertatii (51)

Pe macheta sunt reprezentate in amanunt si zona bastionului Therezia, intrarile in Palatul Dicasterial sau Fantana de la Punctele Cardinale.

Cu toate ca s-a lucrat detaliat, nu apar totusi pe macheta statuile din Piata Unirii sau Piata Libertatii, si nici statuia Sfantului Gheorghe.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...