Noutati :

Timisoara are buget pe 2016. A trecut la mustata dupa o sedinta cu emotii si scantei

2 februarie, 2016 - 09:59 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Emotii mari in sedinta  Consiliului Local Timisoara de miercuri cand pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de buget al orasului pe 2016. Bugetul a fost foarte aproape sa nu treaca de votul consilierilor, insa, in cele din urma, cu mici rectificari, a fost aprobata impartirea celor 278 de milioane de euro.

Dupa ce consilierii locali au avut o discutie ieri si cu sefii consiliilor de cartier din oras, la discutia din plenul Consiliului Local au aparut si propuneri de modificare a bugetului, asa cum era de asteptat. Au fost alocate noi sume de bani pentru diferite proiecte:
– 100 de mii de lei pentru cheltuielile de personal pentru cadrele didactice din cadrul Centrului de Excelenta de Invatamant Preuniversitar
– 80 de mii de lei pentru doua studii de fezabilitate in vederea constructiei a doua crese, pe strada Cocea si Ion Ionescu de la Brad
– 1.391.000 de lei pentru finantarea POS Mediu a Aquatim
– 1.600.000 de lei pentru studii de fezabilitate, proiectul tehnic si constructia de locuinte pentru tineri

Chiar si in urma acestor modificari cu care s-au pus de acord consilierii, bugetul era foarte aproape sa nu fie votat.

In lipsa consilierilor Maria Saracan, Dorel Boglut si Ramona Olteanu, votul a fost unul la limita: 14 voturi pentru, niciun vot impotriva, si 10 abtineri. Cei care s-au abtinut de la votarea bugetului au fost cei  reprezentantii  PSD, dar si consilierii Nistor Geana, de la ALDE, si  independentii Bogdan Herzog si Adrian Orza.

De partea alesilor PNL s-au situat insa Traian Stoia (PSD) si independentii Elena Wolf si Flavius Boncea.

In timpul discutiilor n-au lipsit vociferarile si impunsaturile. Spre exemplu, consilierul PSD Alfred Simonis a avut intrebari legate de constructia de locuinte sociale, amintindu-i primarului ca in urma cu 3 ani era deschis alocarii de fonduri in aceasta directie, iar Nicolae Robu i-a explicat ca nu doreste ca Timisoara sa devina un oras in care sa vina multi asistati social si ca prefera finantari in locuinte pentru tineri.

In toti acesti ani am construit bugetul in asa fel incat Timisoara sa se dezvolte. Accentul a fost pus pe dezvoltarea infrastructurii de orice fel. Fiecare din sectoare necesita sume de alta marime pentru a se putea vedea ceva substantial. Noi consideram ca din bugetul local au fost realizate foarte multe obiective care au schimbat fata Timisoarei, si de aceea am alocat sume importante pentru proiecte majore. Am alocat mai multi bani ca oricand pentru sanatate. Am constatat in anii trecuti ca desi am dat mai multi bani decat inainte, infrastructura in domeniu a ramas in urma.” a spus primarul Nicolae Robu in cadrul sedintei.

CITESTE SI: Studii pentru metrou si acoperisuri verzi, dar si sume importante pentru Spitalul de Copii, la Timisoara! Cum se impart 280 de milioane de euro, bugetul orasului pe 2016?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...