Noutati :

Teatrul pentru Copii si Tineret Merlin din Timisoara ridica cortina pentru micii spectatori

9 septembrie, 2020 - 07:30 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Redeschiderea sălilor de spectacol înseamnă pentru toate instituțiile de gen o încercare de revenire la normalitate. Este o premieră pentru noi toți, un experiment pe care trebuie să-l facem să funcționeze, acum că începe și noul an școlar. Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” s-a reorganizat astfel încât poate să înceapă noua stagiune teatrală 2020-2021. Avem noutăți în ceea ce privește programul spectacolelor, dar și alte surprize.

Mai întâi, pentru a putea avea grijă de sănătatea întregii echipe Merlin, dar și a micilor spectatori, a tuturor celor care calcă pragul teatrului în contextul pandemiei, programul de duminică se modifică astfel: nu se vor mai juca două spectacole succesiv, ci un spectacol de la ora 11:00, iar cel al doilea, cu care majoritatea s-a obișnuit de atâția ani, va fi mutat sâmbăta de la ora 18:00, pentru a putea dezinfecta toate suprafețele.

”Credem că am luat cea mai bună decizie care să ne ajute să ne simţim în siguranță, atât noi cât şi spectatorii noştri. Astfel că spectacolele alese pentru a fi jucate din repertoriul permanent vor avea o distribuţie redusă numeric, spectatorii vor ocupa o jumătate dintr-o sală cu o capacitate de 165 locuri, iar decorul va fi montat la distanţa maximă posibilă față de primul rând.

Ne mândrim că am putut pregăti deja o primă surpriză plăcută pentru toți copiii care ne iubesc: o nouă premieră, spectacolul Cufărul celor 7 pitici, după o idee de Ildiko Kovacs. Da, este adevărat, am muncit în tot acest timp, și un spectacol minunat, pe care sigur îl veți îndrăgi, s-a născut din ideile regizorului Béres László în colaborare cu actorii Cristi Brătoiu, Mădălina Ghițescu Petre și Raluca Grumăzescu.

Avanpremiera spectacolului va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00, pe scena teatrului, iar premiera, duminică, de la ora 11, atunci când copiii vor avea parte și de alte surprize.

 

Cufărul celor 7 pitici, în viziunea regizorului Béres László, este un spectacol dedicat păpușarului, fiind o esențializare a acestei arte atât de iubite. Povestea Albei ca zăpada este doar un pretext pentru această întâlnire teatrală dinamică, ludică, care binedispune în aceeași măsură actori și spectatori.

Alături de regizorul Béres László în găsim pe scenograful Bajko Attila, ajutat în construirea păpușilor de Tomos Tünde, muzica este compusă de Cári Tibor, iar în postura de asistenți de regie îi găsim pe Maria Gornic și Cristi Brătoiu. Spectacolul se adresează copiilor peste 3 ani și durează 60 de minute”, transmit reprezentantii Teatrului Merlin.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...