Sute de oameni lucreaza la foc continuu pe Centura Sud Timisoara, care trebuie sa fie gata la finalul acestei luni. Ultimele imagini de pe santier. Foto

TIMISOARA. A mai ramas o luna pana cand centura de sud a Timisoarei ar trebui sa fie pregatita pentru inaugurare. Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, lucreaza de zor pentru a incheia lucrarea inainte de termenul din contract, august 2024.

CITESTE SI: Se fac angajari la Spitalul Judetean Timisoara. Lista cu cele peste 100 de posturi disponibile

Muncitorii intervin in mai multe zone ale soselei ocolitoare. Se fac lucrari de asfaltare, operatiune aflata in diferite stadii, dar se amenajeaza si intersectii sau sensurile giratorii.

Echipele antreprenorului lucreaza si la pasajele de pe traseu, dar amenajeaza si spatii de parcare, santurile si rigolele.

Pe santierul Centurii Timisoara Sud a continuat asternerea straturilor de asfalt (de baza, de legatura sau de uzura), amenajarea intersecțiilor si girațiilor, montarea de panouri fonoabsorbante, amenajarea spațiilor de parcare, taluzari, santuri si rigole, ziduri de sprijin, precum si la pasajele de pe traseu.
Antreprenorul este prezent pe santier cu circa 400 de persoane, inclusiv mecanicii, soferii si laboranții si se lucreaza în regim full time, 24 din 24 de ore, la terasamente si taluzari„, transmis reprezentantii DRDP Timisoara.

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Nici o sansa , probabil ca septembrie un termen mai realist, da e bine si asa la cat am asteptat.

  • Odata cu inceperea scolii.

 2. timp de maturare beton: 28 de zile. Inca nu au turnat betonul la toate pasajele.
  Firma este serioasa, are un ritm de lucru incredibil dar nu poate sa finalizeze lucrarea la sfarsitul lunii iulie. Eventual sa fie deschisa partial pana la intersectia cu drumul spre Sag/Moravita, urmand ca tronsonul pana in freidorf sa fie finalizat in august.

  • Eu zic ca vara asta termina, stau langa santier si stiu ca toata vara pana acum nu am dormit. Si nici ei, mama lor de moldoveni 🙂

 3. Decembrie ianuarie au intirziere mare !