Super oferte de refinantare la creditul pentru casa! Cum ai putea sa profiti si tu de ele?

Ai o rata impovaratoare sau ai un imprumut pentru care o sa mai platesti mai bine de 20 de ani de acum incolo si ai vrea niste conditii mai avantajoase? Totul este posibil in acest moment pentru ca cel putin patru banci se bat care mai de care sa iti ofere conditii cat mai avantajoase! Pe lista figureaza BCR, OTP, Alpha Bank, dar si Millenium Bank, potrivit brokerilor de credite.

„Un imprumut bun la ora actuala este acela in care Dobanda Anuala Efectiva la un ipotecar in euro este intre 6 si 7%. Mai jos de 6% nu prea poti sa cobori, daca nu intrunesti anumite conditii speciale”, a explicat pentru incont.ro Liviu Andrei, directorul executiv al ALLIANCE Finance Broker.

Sunt mai multe institutii de credite care au imprumuturi in euro pentru achizitia de imobile cu DAE (Dobanda Anuala Efectiva) intre 6 si 7%. Pe lista figureaza BCR, OTP, Alpha Bank, Millenium Bank, dar mai sunt si Marfin Bank, GE Garanti Bank sau Raiffeisen.

Depinde care este valoarea imprumutului si pe ce perioada ai vrea sa se intinda. Vestea buna este ca mai multe banci au scos comisionul de acordare a creditului si au redus si o parte din celelalte comisioane.

De exemplu, Bogdan I. se pregateste pentru o refinantare la Millenium Bank si vrea sa ia un imprumut in jurul valorii de 80.000 de euro, iar noua lui rata va fi cu 300 de euro mai mica.

„Acum, am DAE de 8,9% si o sa ajung la una de 6,25% si nu voi plati multe alte comisioane. Astfel, de la o rata de 792 de euro o sa ajung la una de 483 de euro, ceea ce este foarte bine pentru mine”, a explicat tanarul.

Potrivit lui, in cazul refinantarii, costul cu asigurarea imobilului in cauza se va reduce si el la jumatate intrucat prima se injumatateste prin schimbarea firmei de asigurare.

„Consider ca este o decizie foarte buna sa refinantez acum creditul meu luat in 2008 pentru ca scap cu siguranta mult mai ieftin si datorita OUG 50”, a adaugat clientul in cauza.

„Cazul acestui tanar nu este unic. Avem cereri pentru credite de refinantare foarte multe. Marea problema este ca evaluarea imobilelor se face cam undeva la jumatate fata de 2008”, au punctat, la randul lor, brokerii de credite.

„Un apartament cu doua camere din Bucuresti, care inainte de criza era evaluat la 100.000 de euro, acum este evaluat doar la 50.000 – 60.000 de euro si in cazurile rare in care este renovat si utilat si, bineinteles, bine pozitionat, poate ajunge la 70.000 de euro”, a explicat Liviu Andrei.

Brokerul de credite in cauza a mai spus ca BCR, Alpha Bank si OTP au dobanzi promotionale pana la finele acestui an.

„In cazul BCR va pot spune ca marja a scazut de la 6,5% in toamna anului trecut la 4,5% acum, dar nu pot garanta nimanui ca in toamna anului viitor vom avea o noua scadere de 2%”, a punctat directorul executiv al ALLIANCE Finance Broker.

El a adaugat ca din cauza dobanzilor percepute ca fiind prea mari de catre clienti, refinantarile in lei sunt ocolite de foarte multi la ora actuala.

„Trendul vazut de noi este de crestere pe EURIBOR si de scadere pe ROBOR, dar nu reusim sa-i convingem sa mearga pe lei. Oricum, bancile daca au garantii si salariul este acoperitor dau credite. Nu sunt probleme pe zona asta. Avem chiar o refinantare pentru un credit de 350.000 de euro”, a mai spus Liviu Andrei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.