Noutati :

Subiecte matematica la examenul de Evaluare Nationala 2013! Vezi ce a picat la mate la Evaluarea Nationala si baremul de corectare!

27 iunie, 2013 - 10:27 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
6

TIMISOARA. Absolventii de gimnaziu inscrisi la Evaluarea Nationala au trecut prin emotiile testului la matematica. Elevii au avut de rezolvat 3 subiecte mari. Le-a picat varianta 3!

La subiectul 1, elevii au avut de raspuns la 6 intrebari, printre care si de spus cu cat este egal perimetrul unui patrat cu latura de 8 centimetri. In plus, au fost pusi sa calculeze volumul unui cub cu latura de 3 cm.

CITESTE SI: Barem de corectare la Matematica la Evaluarea Nationala 2013! Vezi cum se puncteaza subiectele!

La subiectul al doilea au fost 5 intrebari. Candidatii la Evaluarea Nationala au fost pusi sa deseneze o piramida triunghiulara regulata, dar si sa rezolve urmatorul exercitiu: „Ana si Bogdan au impreuna 7 mere, iar Ana si Calin au impreuna 8 mere. Determinati cate mere are Ana, stiind ca, impreuna, cei trei copii au 12 mere”. 

La cel de-al treilea subiect au avut desenata o figura, „un loc de joaca in forma de dreptunghi ABCD, cu AD = 20 m si diagonala BD = 40 m”. Tinand cont de acest dreptunghi, au avut de rezolvat mai multe exercitii.

Elevii care au iesit primii de la proba scrisa la matematica povestesc ca au fost usoare subiectele si ca s-au descurcat.

Si parintii sunt de aceeasi parere cu elevii.

„Ministerul, in loc sa creasca dificultatea subiectelor, prefera sa o scada, pentru ca la bilant sa iasa bine. Nu asa vom aduce excelenta in invatamantul romanesc, cu subiecte usoare pe care toti copiii sa le rezolve si promovabilitatea sa fie buna”, ne-a marturisit un parinte.

Vom reveni cu baremul de corectare la proba de matematica de la Evaluarea Nationala 2013!

CITESTE SI: Evaluarea Nationala 2013: Aproape 5.000 de elevi din Timis participa la proba de matematica!

Va reamintim CALENDARUL EVALUARII NATIONALE 2013

25 iunie – Limba si literatura romana – proba scrisa
26 iunie – Limba si literatura materna – proba scrisa
27 iunie – Matematica – proba scrisa
29 iunie – Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
29 iunie – Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
30 iunie – 2 iulie – Rezolvarea contestatiilor
3 iulie – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

CITESTE SI: Subiectele la romana la Evaluarea Nationala 2013: Analiza pe text din Durerile lumii de Alexandru Vlahuta. Vezi ce a picat la Limba Romana la Evaluarea Nationala 2013! Baremul de corectare!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. parerea mea este ca a facut bine ca a dat subiecte usoare. tu esti parinte si stii sa rezolvi dar un copil de clasa a 8a nu prea stie si nu intelege matematia handicapato care esti

  • @Elena: dupa felul in care scrii sunt convins ca ai avut probleme mari si marti la Limba Romana.
   Pune mana pe carte si lasa-ne.
   Agramato care esti…..

  • De unde stii tu ca era vorba de o mama, poate era un tata cel care a spus acel lucru? In plus e bine ca parintii sa ceara copiilor lor performanta, e normal ca ministerul sa creasca dificultatea subiectelor si sa o mentina, nu sa o scada. Ca pe de alta parte pentru profesori stie sa creasca dificultatea. Apoi apare o intrebare: la ce folosesc profesori super pregatiti unor elevi slabi? Nu fac altceva decat sa se plafoneze si nu merita.Cerem exigenta pentru profesori, iar pe copii nu stim cam sa-i mai tinem in puf, sa nu cumva sa-i stresam punandu-i sa invete si ei ceva.

 2. http://www.youtube.com/watch?v=S7q_AmGv-VU am pus aici rezolvarea integrala …

 3. Elena, eu am 14 ani si am dat acuma evaluarea nationala si orice prost putea lua nota 10, si nu imi convine, deoarece m-am chinuit. Am terminat 2-3 culegeri si imi da subiecte pentru prostii ca tine, sa luati si si voi un 5

 4. Astea sunt subiecte pentru intrat in liceu?! Slabe, foarte slabe. Corectare cu variante de raspuns? Sunt la alba neagra?
  Ai dreptate, Maria. Orice prost ia nota 10. Rusine!!!