Noutati :

Evaluarea Nationala 2013: Aproape 5.000 de elevi din Timis participa la proba de matematica!

27 iunie, 2013 - 08:47 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Din nou emotii pentru parintii absolventilor de gimnaziu. Scolarii intra din nou, dupa proba de limba romana, in focurile primului examen serios din viata lor: Evaluarea Nationala. Examenul va fi supravegheat video.

Elevii au sosit la scoli inca de la ora 8 si cu emotii au povestit atat despre ceea ce au scris la prima proba, cea de limba si literatura romana, cat si despre ce vor face la matematica. Unii dintre ei au spus ca spera ca subiectele sa fie cat mai usoare si sa ia note mari.

La centrele de examen parintii i-au insotit pe copii si le-au dat ultimele sfaturi.

In judetul Timis sunt inscrisi la Evaluarea Nationala 4.875 de elevi. Ei vor sustine probele de limba romana, limba materna (unde este cazul) si matematica. La prima probă scrisa, cea de limba romana, au absentat 137 de elevi, iar unul a fost eliminat din examen din cauza unui telefon mobil.

Pentru o evaluare cat mai corecta, fiecare din centrele de examinare sunt dotate cu camere video de supraveghere,  asa cum s-a intamplat si in anii trecuti. Masura este luata la nivel national cu scopul de a preveni frauda si a asigura sanse egale tinerilor pentru o medie cat mai buna.

In Timis, locurile la liceu sunt asigurate pentru toata lumea, atat pentru elevii care vor sustine examenul in aceasta saptamana, cat si pentru cei care au ramas corigenti.

IATA CARE ESTE CALENDARUL EVALUARII NATIONALE 2013

25 iunie – Limba si literatura romana – proba scrisa
26 iunie – Limba si literatura materna – proba scrisa
27 iunie – Matematica – proba scrisa
29 iunie – Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
29 iunie – Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
30 iunie – 2 iulie – Rezolvarea contestatiilor
3 iulie – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare si permit rezolvarea in 120 de minute.

Examenele din cadrul Evaluarii Nationale incep la ora 9.00, cand se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se sustine proba. Accesul elevilor in sali este permis, cel mai tarziu, cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise.

Vom reveni cu subiectele!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...