Noutati :

Subiectele la romana la Evaluarea Nationala 2013: Analiza pe text din Durerile lumii de Alexandru Vlahuta. Vezi ce a picat la Limba Romana la Evaluarea Nationala 2013! Baremul de corectare!

25 iunie, 2013 - 10:34 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Elevii de clasa a VIII-a care sustin proba de limba si literatura romana la Evaluarea Nationala au avut de analizat un text din opera ”Durerile lumii” de Alexandru Vlahuta. Vezi subiectele!

La primul subiect, elevilor li s-a cerut sa analizeze un fragment din opera ”Durerile lumii” de Alexandru Vlahuta.

La cel de-a doilea subiect, elevii au avut de analizat un text care face referire la opera lui Charles Dickens, ”Poveste de Craciun”.

Primii elevi care au iesit din examen au declarat ca subiectele nu au fost foarte grele si ca au stiut sa le rezolve cu usurinta.

Mi s-a parut usor, am rezolvat toate punctele. Cred ca le-am facut bine pe toate”, a declarat un elev care a iesit deja din sala de examen.

Subiectele au dificultate medie si sunt usor de rezolvat”, a spus un alt elev de la Loga.

Nu am studiat textele, dar am inteles cerintele si am facut totul bine”, a precizat o eleva iesita din examen.

 Cum se corecteaza subiectele de la Romana la Evaluarea Nationala 2013? Vezi Baremul de corectare la limba romana la Evaluarea Nationala 2013!

Pe foile de examen, in dreptul fiecarei cerinte este consemnat punctajul care este acordat pentru rezolvarea subiectului.

Astfel, primul subiect este notat, potrivit baremului, cu 42 de puncte, iar cel de-al doilea cu 36. Fiecare cerinta are alocat un numar de puncte pentru rezolvare. (vezi FOTO mai sus!)

In plus, in barem, sunt prevazute 12 puncte ce vor fi primite pentru ortografie, punctuatie, unitatea compozitiei, vocabular, asezare in pagina, ori pentru cat de citet este scrisul, etc.

10 punte se acorda din oficiu.

Descarca AICI baremul de corectare!

CITESTE SI: Evaluarea Nationala 2013 la start: Aproape 5.000 de elevi din Timis participa la proba de limba si literatura romanaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. au`fost`usoare`!`sper`sa`iau`cel`putin`9.

  2. baremul?

  3. da baremu undei??