Noutati :

Strada Musicescu, cea mai lunga din Timisoara, va fi in santier pana in 2014. Deja sunt probleme. FOTO cu stadiul lucrarilor!

2 iulie, 2013 - 09:12 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Lucrarile la cea mai lunga strada din Timisoara au inceput de ceva vreme, iar problemele nu au intarziat sa apara. Muncitorii au inchis circulatiei un tronson si au trecut la treaba. In unele zile insa, santierul pare parasit, desi a fost deschis inca de la inceputul lunii mai. Explicatia vine de la viceprimarul Dan Diaconu.

Peste 1,7 milioane de euro, adica aproape 7,7 milioane de lei, bani din bugetul local, se investesc in reabilitarea strazii. Lucrarile le fac muncitorii de la Societatea de Drumuri Municipale.

„Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in luna mai 2013. In perioada scursa s-a implementat organizarea de santier si s-a trecut la decopertare pe portiunea dinspre Calea Urseni spre Calea Martirilor. Termenul de executie a lucrarii, in valoare de aproape 7,7 milioane de lei, fonduri din bugetul local, este de 20 de luni. Dupa decopertare s-a constatat existenta unor zone importante de teren argilos care necesita o solutie diferita pentru realizarea fundatiei si stabilizare. Proiectantul a conceput solutia, ea urmand sa fie predata”, a explicat Dan Diaconu pentru opiniatimisoarei.ro

Se vor amenaja trotuarele, bordurile, gurile de scurgere, rigolele, pistele de biciclete si parcarile laterale, acestea din urma doar pe anumite portiuni, pentru ca in unele zone strada este foarte ingusta. Se repara insa doar tronsonul de la Calea Urseni pana la strada Hebe, aproximativ 4 kilometri.

Pe de alta parte, mai sunt de efectuat lucrari si la reteaua de canalizare, dar si la tevile de gaz. „In acelasi timp, pentru evitarea interventiilor ulterioare s-au acceptat lucrari de întregire a retelei de canalizare pe portiunea Drubeta – Martirilor, lucrari realizate de catre Aquatim, precum si investitia EON Gaz de inlocuire a retelei de gaz pe toata strada Muzicescu. Toate aceste lucrari, insa, nu afecteaza termenul de finalizare de 20 de luni si vor fi executate in paralel cu lucrarile de modernizare a strazii Muzicescu”, ne-a mai spus Diaconu.

Tot Societatea de Drumuri Municipale a lucrat si la strada Closca, unde au fost probleme destul de mari. La un moment dat, societatea nu a mai avut bani pentru cumpararea de materiale, asa ca reprezentantii Primariei Timisoara, prin Consiliul Local, au fost nevoiti sa faca o majorare de capital, de 4 milioane de lei. Potrivit sefului de la SDM insa, se lucreaza bine pe strada Musicescu.

„Am avut o majorare de capital, avem de toate, putem executa lucrari, suntem pe strada Muzicescu. Suntem la inceput acolo, sa vedem ce va fi, sigur ca vor aparea probleme, am inceput sa sapam, avem deja un tronson sapat, sunt probleme, e cea mai lunga strada din Timisoara. Am inceput sa lucram dinspre Girocului, dinspre Calea Urseni, ne vom indrepta spre Hebe. Sigur ca apar probleme, sunt tronsoane fara canal, tronsoane unde gazul trebuie inlocuit, dar lucram”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Octavian Bulboaca, directorul Societatii de Drumuri Municipale Timisoara.

Seful SDM spune ca anul viitor, in toamna, strada va fi redeschisa circulatiei.

„Anul viitor vom termina, sunt 30 de oameni care lucreaza acum acolo, suntem in termen cu ce ne-am propus pe moment”, a mai spus Octavian Bulboaca. Ramane de vazut cum se vor misca muncitorii.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. parerea mea este ca asa se voieste a se lucra!
  sunt devize generoase, de care trebuie sa „tragi” cat mai multa vreme, ca sa justifici zecile de mii de ore de munca
  daca s-ar dori, ar fi suficient sa fie pe santier un inspector din primarie si zilnic sa vina pe santier …dirigintele! se aude dle NiRo!

  • Dar primarul ameninţa cu studenţi PNL-isti cu tablete care să filmeze muncitorii de pe şantier. Unde sunt? Sau şi-au primit notele de zece şi au fugit la mama acasă că doar e vacanţă.

 2. 4 kilometri in 20 de luni. 20 luni x 30 zile = 600 zile. 600 zile / 4 kilometri = 1 kilometru/150 zile… bun asa

  • din minunantele realizari ale administratiei nou instalate.
   o bulibaseala marca robu.

  • Sambata si duminica nu se lucreaza, cand ploua nu se poate lucra iarna nu se lucreaza… drumurile sunt ”un pic” mai complicate decat matematica de clasa 3-a.

 3. ciprius ai dreptate cand sunt muncitorii nervosi nu se lucreaza, cand e zi de 66 nu se lucreaza, cand e zi de table nu se lucreaza, cand e canicula nu se lucreaza, vinerea e zi scurta si lunea ce dracu nici iarba nu creste! ce dracu mai ramane sambata si duminica dar e inchis:))